VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"En höst fylld av givande praktikdagar"

Av Agnes Provén, 2017-11-20

Hej! Jag heter Agnes Provén och även jag har under hösten 2017 fått den fantastiska möjligheten att genomföra en praktik på LRF Konsult.

Jag bor i Borås och här läser jag till civilekonom med inriktning redovisning på Högskolan i Borås med examen våren 2018. Det börjar helt enkelt dra ihop sig för mig att avsluta mina studier och ge mig ut i arbetslivet och därmed dök det även upp ett sug hos mig att få testa på vad min framtid kan se ut som, när skolan är avslutad. Dessutom utförde jag en utbytestermin i Schweiz i våras och kände att jag verkligen ville hitta något spännande och utmanande att göra under hösten för att hålla igång motivationen att slutföra mina studier på bästa sätt. Därför valde jag att söka till LRF Internship 2017.

Min höst har varit fylld med givande praktikdagar. Jag kände redan första gången jag trädde in på Boråskontoret, där jag utför min praktik, att jag skulle trivas. Denna känsla har ökat och ökat för varje gång jag kommit hit. Praktiken har för min del bestått av både dagar på kontoret där jag har fått testa på det dagliga arbetet som många av mina kollegor utför och också utflykter där jag fått möjligheten att lära känna företag ytterligare. Jag har bland annat besökt mina kollegor på Göteborgskontoret, där jag fått inblick i företagets andra verksamhetsgrenar, såsom juridik och affärsrådgivning. Det har gett mig en större förståelse för företaget i sin helhet. En solig höstdag fick jag också följa med min kollega på Boråskontoret ut och värdera skog, något som inte ligger i mina vanliga sysslor. Det var spännande att se hur det gick till och jag kan inte längre ge mig ut på en promenad med min hund utan att gå och kika på träden runt omkring mig och försöka lura på vad för slags träd det är och hur gamla de ser ut att vara… Ett ganska härligt tecken på att praktiken påverkar mig tycker jag!

För mig har det varit tydligt att LRF Konsult både har ett hållbarhetstänk och också stort fokus på landsbygd och det lokala näringslivet. Det känns viktigt att ta tillvara på småföretagare i landet som varje dag förser oss med dagliga produkter och tjänster; det kan vara ett glas närproducerad mjölk lika gärna som en snygg klippning av håret hos frisören. LRF Konsult har verkligen fått mig att värdesätta landets småföretagare. Det gör mig stolt att genom LRF Konsult hjälpa landets småföretagare att växa.

Tack för att du valt att läsa om min praktikperiod här på LRF Konsult. Kort och gott har det varit en fantastisk höst och jag är verkligen laddad för den avslutande träffen i Stockholm i början av december. Då blir det äntligen dags att presentera den uppgift vi jobbat med under hela hösten. Det ska dessutom blir härligt att träffa alla andra internshipare igen, då det är ett riktigt toppengäng!

Ha en riktigt fin vecka!

Hälsningar Agnes

Kategorier: Ekonomi, Kundmöte, Rådgivning
Agnes Provén

Agnes genomför sin internship på vårt kontor i Borås.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi