VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Examensarbete kombinerat med internship"

Av Henrik Svensson, 2017-11-17

Hej alla bloggläsare!

Mitt namn är Henrik Svensson och jag gör mitt Internship på Värnamo kontoret. Jag är uppvuxen på en gård 2 mil norr om Växjö. Det är på denna gården mitt intresse för ekonomi och lantbruk har utvecklats.

Idag bor jag inte på gården utan jag flyttade till Uppsala hösten 2013 för att lära mig mer om just ekonomi och lantbruk. Jag studerar på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) till Ekonomagronom där jag nu är inne på min sista termin och skriver mitt Examensarbete. För att få ut extra mycket av LRF Konsult under detta halvåret skriver jag även mitt examensarbete i sammarbete med Värnamokontoret utöver mitt Internship. 

Det kändes oerhört kul när jag fick reda på att jag var en av de 22 Internshiparna som blev uttagna i år. Ännu roligare var det att träffa de andra studenterna under de händelserika kick-off dagarna i Stockholm där vi blev inspirerade och motiverade till allt som skulle hända denna höst.

Under mina besök på LRF Konsult har jag hunnit med att testa på flera olika delar. Jag har även varit med flera olika konsulter för att lära mig hur olika personer lägger upp sitt arbete, vilket ger en möjligheter att hitta ett sätt som passar för en själv. Jag har även fått uppgifter att jobba med på egenhand vilket verkligen gör att man testar sina egna kunskaper vilket är både utmanande och givande. För att få en bättre bild av LRF Konsult som helhet har jag även fått möjligheten att besöka kontoren i  Växjö och Älmhult för att träffa kollegorna där.

Fram tills i skrivande stund har jag lagt ungefär  två dagar varannan vecka ute på kontoren. Men från idag och två veckor framåt kommer jag att vara heltid på kontoret. Detta tror jag kommer göra att det blir lättare att komma in i rutinerna och få en ännu tydligare bild av företaget vilket var ett av mina mål med denna hösten.

Tack för mig!
Henrik Svensson

Henrik Svensson

Henrik jobbar på vårt kontor i Ljungby.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi