VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Intensivt och väldigt lärorikt"

Av Frida Ljung, 2017-11-16

Hejsan! Det är jag som är Frida och jag ska hålla i veckans inlägg! Jag är som flera andra här Lantmästarstudent inne på tredje och sista året med inriktning på företagsekonomi, som ni hör på valet av utbildning och inriktning så låg det nära till hands att söka till LRF Konsults internshipprogram, jag menar lantbruk + företagande, kan det bli annat än rätt?

Just idag var det inte tanken att jag skulle till kontoret men med lite schemaändringar i sista stunden i gårkväll och ett samtal till min handledare så fixade vi till en extradag, just den flexibiliteten är väldigt värdefull för mig som student och lite extra viktig då det är en bra bit att köra till kontoret. Ute är det typiskt Småländskt novemberväder, dimman ligger så tät att Gustav II Adolf hade baxnat och jag kan knappt urskilja matbutikens logga sex våningar ner, så jag har helt klart prickat rätt dag att sitta inne på ett varmt och trevligt kontor!  Jag är en glad person som gillar när det händer grejer och det får man nog säga att det gjort i höst, nu har ändå tiden rullat på och snart så är det December (bevare mig väl!) och dags för avslutning på internshippet.

Så vad har jag hunnit göra såhär långt då? Större delen av tiden tillbringar jag på Ljungbykontoret där bland annat min handledare sitter som även är kontorschef, här har jag fått testa löpande bokföring med Kontorssekreteraren Kristine, suttit med på revision med redovisningskonsulten Iréne, fått vara med Katarina som är redovisningsassistent när hon ordnar med löner åt kunder och även i supporten. Jag har pratat med Redovisningskonsulten Hans om allt från företagsutveckling till dödsbon och fått ta del av hans erfarenheter och karriärsval. Utöver detta har jag haft några dagar på Växjökontoret  som är en del i samma kontorsenhet som Ljungby. Här sitter bland annat jurister, lantmätare och mäklare utöver alla de andra tjänster som LRF Konsult erbjuder. I  Växjö var jag med George, som är jurist, på en kundträff som handlade om generationsskifte, spenderade en förmiddag med Fastighetsmäklaren Siri då vi besökte olika fastigheter som skulle ut till försäljning samt en eftermiddag med Ann som är arrendeombudsman.

Som ni hör är det stundvis ganska intensivt och väldigt lärorikt. Om du som läser detta är student inom företagsekonomi och/eller den gröna sektorn och funderar på vad du vill göra sen så ta detta som en rekommendation att söka till programmet och ta varje chans till att få en inblick i vad som faktiskt får Sveriges småföretagare att växa!

Med vänlig hälsning

Frida

Kategorier: Ekonomi, Kundmöte, Redovisning
Frida Ljung

Frida genomför sin internship på vårt kontor i Värnamo.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi