VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Dagar fyllda med bokföring, workshops och projektarbete"

Av Hanna Johansson, 2017-10-26

Jag heter Hanna Johansson och läser mitt sista år på ekonomprogrammet vid Högskolan Dalarna. Nu har det blivit till min tur att få berätta om min internship period. Jag heter Hanna Johansson och läser mitt sista år på ekonomprogrammet vid Högskolan Dalarna med inriktning på redovisning. Ni hittar mig på kontoret i Borlänge. 

Under min tid så här långt arbetar jag, likväl som alla andra internshippar på ett eget projekt som senare ska presenteras för kontorschefer  och ledningen. Projektet handlar om central tillväxt och förvärv inom LRF Konsult som ska hjälpa företaget att nå dess mål för år 2020. Rent praktiskt innebär detta att jag har fått en marknad tilldelad där jag gör en marknadskartläggning över företag som är verksamma inom samma bransch som LRF Konsult. I mitt fall kartlägger jag företag i Dalarna som kan vara intressanta för LRF Konsult att förvärva. Underlaget som jag senare kommer att presentera kommer att användas av region- och enhetschefer för att genomföra de förvärv som de anser intressanta för LRF Konsult. Det är riktigt roligt att vi får en så pass stor uppgift att göra under vår tid på LRF Konsult. 

Jag har även tilldelats en handledare på kontoret som lär mig om det dagliga arbetet. Vi har sysslat en hel del med löpande bokföring och även en del boksultsarbete. Jag uppskattar verkligen min tid på kontoret så här långt! Nu senast fick jag följa med på en workshop som handlade om digitala företagare och ekonomi online, riktigt spännande och roligt att få följa med och testa på annat som sker i företaget.

Internship har gett mig en bra inblick i hur det är att arbeta som redovisningskonsult och lära känna LRF-konsult som företag. Detta har jag stor nytta av i mina fortsatta studier och är helt klart en bra merit på mitt CV.

Kategorier: Ekonomi, Redovisning
Hanna Johansson

Hanna gör sitt internship på vårt kontor i Borlänge.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi