VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Hösten på LRF Konsult kommer att bli lärorik och rolig"

Av Anna Gunnarsson, 2017-10-18

Hej! Mitt namn är Anna Gunnarsson, jag går tredje och sista året på Lantmästarutbildningen på Sveriges Lantbruksuniversitet Alnarp med inriktning mot företagsekonomi.

Jag är uppvuxen på en mjölk- och växtodlingsgård utanför Laholm, det är därifrån jag fått mitt intresse för den gröna näringen. Jag tycker att det är kul att, samtidigt som studierna pågår för fullt, få möjligheten att vara med LRF Konsult och på så vis få chansen att använda den kunskapen jag fått under mina år på Alnarp och sätta det i relation till hur det ser ut i verkligheten.

En dag i veckan sitter jag på kontoret i Halmstad och får då vara med i det dagliga arbetet och de arbetssysslor de jobbar med för stunden vilket ger mig en bra bild av hur det är att arbeta som rådgivare på LRF Konsult. Jag väljer själv vilka dagar jag genomför praktiken på för att det skall passa in i mitt schema för föreläsningar. Det är jättebra att praktikperioden är så pass flexibel eftersom det då är lättare att kombinera studierna med skolan. Jag har dock än så länge inte hunnit med att praktisera så många dagar, men jag hoppas på att får mer tid för praktiken lite längre fram i höst.

Hittills har jag suttit med en ekonom vid ett bokslut (spännande och roligt men tillslut blir man helt snurrig av alla siffror). Jag måste erkänna att jag är imponerad av hur mycket siffror som finns i deras huvud och hur kunniga och kompetenta de är! Jag har även varit med min handledare, som är affärsrådgivare, på olika möten och skall inom kort även få följa med ut på kundmöte hos några av våra kunder. Det ska bli väldigt roligt och förhoppningsvis väldigt lärorikt.

Övrig tid har jag suttit med LRF Konsults e-learning program och det centrala projektarbetet som vi har fått i uppgift att arbeta med under hösten. Vi ska sedan skriva ett PM om detta och redovisa våra slutsatser för ledningsgrupp, nyckelpersoner i företaget och våra handledare mot slutet av vår Internship-period.

Jag hoppas och tror att hösten på LRF Konsult kommer bli lärorik och rolig.

Ha en fin höst!

Anna

Kategorier: Ekonomi, Kundmöte, Rådgivning
Anna Gunnarsson

Anna genomför sin internship på vårt kontor i Halmstad.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi