VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Internship ger mig chansen att få applicera det jag lärt på universitetet"

Av Filippa Jönsson, 2017-10-03

Tja, tja bloggen! Filippa Jönsson, Lantmästarstudent, här! Jag läser mitt tredje och sista år på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp med inriktning på företagsekonomi.

Jag är uppvuxen på växtodling och köttdjursgård i sydöstra Skåne, där mitt intresse för lantbruk och ekonomi en gång i tiden väcktes. Under min Internshipperiod kommer jag att sitta på superfina Malmökontoret, i hamnen med utsikt över Öresund.

Tiden springer iväg och vi har redan hunnit med att vara två svängar i Stockholm för utbildning, inspiration och självklart för att lära känna varandra. Vi är som ni redan vet 22 studenter från hela Sverige med i årets Internship, vi går alla olika utbildningar, så det är väldigt intressant att få träffa alla för att diskutera utbildning och olika mål med utbildningen.

Jag har tyvärr bara hunnit att vara på Malmökontoret tre gånger men det har varit intensiva och väldigt intressanta dagar. Mina dagar har jag helt själv kunnat välja efter vad som passar mitt schema från universitetet, vilket är väldigt skönt då jag inte behöver missa några föreläsningar. På bara tre gånger har jag hunnit träffa alla på kontoret och hunnit att gå igenom de olika arbetsuppgifter på kontoret, vilket gör att jag redan känner mig som hemma här på kontoret. Inom kort ska jag också få följa med ut på kundmöte och om jag har tur så ska jag få följa med på några värderingar med mäklarna också.

Jag känner att Internshipen ger mig en bra bild över vad LRF Konsult jobbar med och de ger mig också en chans att få kolla närmare på arbete som jag varit nyfiken på att göra efter universitetet. Det ger mig en chans att få applicera det jag lärt under 2,5 år på universitetet i verkligenheten med kunnig personal som kan hjälpa mig. Det känns lite som att det var detta jag behövde för att kunna knyta samman min säck efter min utbildning!

Fortsatt trevlig höst, håller tummarna för härligt höstväder!!
Filippa J

Kategorier: Ekonomi, Redovisning
Filippa Jönsson

Filippa genomför sin internship på vårt kontor i Malmö.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi