VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

"Internship är en fantastisk möjlighet att lära känna LRF Konsult"

Av Josefin Berglund, 2017-10-26

Hej! Jag heter Josefin Berglund och är uppvuxen på en gård utanför Munkedal. Just nu läser jag magisterprogrammet ”Avancerad externredovisning med juridik” på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Under hösten gör jag internship på både kontoren i Mellerud och Uddevalla.

Detta internship ser jag som en fantastisk möjlighet att lära känna LRF Konsult och att få en mjukstart in i yrkeslivet. Ute på kontoren har jag fått många nya erfarenheter, exempelvis har jag gjort löpande bokföring och gått igenom grunderna i hur ett generationsskifte går till. Det är väldigt givande att få en koppling mellan studierna och arbetslivet. En av flera fördelar med LRF Konsult är att det finns så många spännande specialistområden, som generationsskiftare eller lantbruksekonom. Enligt mig bidrar de många kompetensområdena till en dynamisk arbetsplats, med utrymme att utvecklas.

En vanlig dag på kontoret börjar kl 8. Jag brukar få en uppgift (oftast bokföring) av min handledare, som jag gör fram till frukostrasten som är runt kl 9. Om jag inte blivit klar med uppgiften innan rasten så fortsätter jag arbeta med den, annars får jag en ny uppgift. I början frågade jag väldigt ofta hur jag skulle bokföra en verifikation eller tolka en transaktion, men det känns som att det går bättre och bättre. Kl 12 är det dags för lunch. Sedan kör jag på med uppgiften/erna tills det är eftermiddagsrast. Efter det är det inte långt kvar till kl 17, då min dag är slut. Jag försöker att åka till kontoret en dag i veckan, men ibland går inte det. Det är inga problem, jag kan komma så ofta jag kan. Ibland åker jag efter skolan till Uddevalla och gör en halvdag på kontoret.

Mellerud kontoret är en ganska nybyggt, så lokalerna är fräscha och ligger nära till både centrum och tågstationen. Dessutom är det en trevlig arbetsmiljö med härliga medarbetare och fikastunder.

Ser fram emot vad hösten för med sig,
Josefin

Josefin Berglund

Josefin gör sitt internship på vårt kontor i Mellerud.

Fler blogginlägg


En tillbaka blick på en intensiv men magisk höst

av Maria Crona - 22 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning

Hösten har verkligen varit lärorik och som en berg- och dalbana

av Anni Frick - 19 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

Snipp snapp slut, så var internshipet slut…

av Sara Hansson - 11 december 2017

Digitalisering, Ekonomi, Kundmöte, Redovisning, Rådgivning

"Jag är otroligt nöjd med hur hösten utvecklat sig"

av Christian Östh - 5 december 2017

Digitalisering, Ekonomi