VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Varning för bluff-fakturor i form av undersökning eller myndighetspost!

Varning till alla våra kunder! I samband med semester och högtider har bluff-företag för varna att göra massutskick. Just nu vill vi särskilt flagga för företag där handlingarna kan uppfattas som en undersökning eller som myndighetspost. Hos oss LRF Konsult får du råd om hur du skyddar dig mot bluffakturor och hur du bestrider.

Bluff-fakturor i form av undersökning eller myndighetspost

Det är inte ovanligt att bluff-företagen drar nytta av semestertider och högtider då ordinarie personal inte finns på plats. Inför årsskiftet varnar LRF Konsults jurist George Jansizian för massutskick där syftet är att lura mottagaren att ingå avtal utan att denna är medveten om detta.

- Jag vill flagga för två särskilda företag vid namn Bolagsupplysningen och Företagsopinion, säger George Jansizian jurist på LRF Konsult i Göteborg. Handlingarna som dessa företag skickar kan uppfattas som ”myndighetshandlingar” och fylls därför i av företagare utan någon närmare eftertanke eller genomläsning av det finstilta.

- Det är lätt att åka på dessa fällor, med andra ord, det kan hända vem som helst. Därför rekommenderar jag att ni är särskilt uppmärksamma just nu, eftersom dessa bolag har en tendens att göra massutskick vid årsskiftet, fortsätter George Jansizian.

Så skyddar du dig mot bluffakturor

Du som företagare har ett större ansvar än privatpersoner att kontrollera vilka avtal du ingår i. Ta dig tid att läsa det finstilta och kolla upp om motparten/avsändaren finns med på varningslistor för bluff-företag.

Du kan undvika att bli lurad - Läs alla tipsen här

Om du lurats att ingå avtal – bestrid fakturan

Om du som kund till LRF Konsult råkat underteckna ett sådant avtal, kan vi ändå hjälpa till. Vi har upparbetat bra rutiner för att hantera dessa företag och kommer att fortsätta bestrida deras handlingar.

Även om bluff-företagen ofta är mycket ihärdiga och hotar med inkasso, kronofogden och domstol, så ska du behålla lugnet. Det är väldigt få som vågar gå vidare för att få saken rättsligt prövad.

Kontakta oss så hjälper vi dig!