En blomstrande familjesatsning med digital touch

Med hjälp av mamma Anna-Lisa, moster Gunnel och LRF Konsult har Angelica Särndal en blomstrande butik. – Vi är väldigt nöjda med samarbetet med vår personliga rådgivare på LRF Konsult. Dessutom är det smidigt med de digitala tjänsterna, säger Angelica.

Ruths blommor

Vi befinner oss i ett blomsterhav söder om Vänern och mitt i Västra Götaland. 2012 tog Angelica Särndal över en blomsterbutik i Grästorp och drev den som enskild firma. Gravid med sitt andra barn insåg hon att det skulle bli för mycket med butiken på egen hand.

– Jag funderade på att sälja, men ville inte släppa butiken. Det slutade med en lösning som blev bra för alla, säger Angelica.

De nära och kära ryckte in med liv och lust. I somras ombildades firman till aktiebolag med Angelica, mamma Anna-Lisa Särndal och moster Gunnel Larsson som arbetande delägare. De döpte samtidigt om butiken till Ruths Blommor efter Angelicas mormor.

– Efter att ha jobbat 25 år i vården ville jag gärna göra något nytt innan pension. Jag älskar blommor! Jag mår så bra när jag är här, inte alls så trött som tidigare, säger Anna-Lisa.

– Vi tycker det är roligt allihop, säger storasyster Gunnel, som jobbat inom barnomsorgen men även är utbildad florist.

Bolagsbildning och bokföring

Angelica hade sedan tidigare anlitat LRF Konsult på hemmaplan i Grästorp. Eftersom hon bara hade positiv erfarenhet av det samarbetet var det ett lätt val att fortsätta. Vid steget till AB utnyttjades dessutom erbjudandet om gratis bolagsbildning.

– Jag får alltid hjälp när det behövs, och snabba svar. Det fungerar jättebra med vår kontaktperson, Jannike Jönsson. Tryggt att ha någon som man kan bolla ekonomifrågor med.

Angelica har stor nytta av kundportalen MittKontor, som hon använder som en digital samlingsplats för alla dokument. Med stöd av e-bokföringsprogrammet SpeedLedger gör hon e-dagsboksluten med kassarapporter.

– Jannike på LRF Konsult hjälper till med den löpande bokföringen, momsrapporter, löneutbetalningar och arbetsgivaravgifter. Skönt att veta att det blir rätt.

Detta får du

  • MittKontor - tillgång till vår kundportal
  • Din egen kundansvarige
  • Nyhetsbrev löpande under året
  • Kvalitetssäkrade tjänster enligt ISO9001
  • Trygghet, närhet och expertkompetens genom ca 1 400 konsulter på drygt 130 orter