VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Ekonomisk rådgivning till Sveriges Stjärnföretagare 2016

Trebarnsmamman Hanna Sjöstrand är utsedd till Sveriges Stjärnföretagare 2016. Hon satsar fullt ut på att lyckas med sitt företag NoElDo AB, en webbutik med egendesignade och egenproducerade barnkläder. Ekonomisk rådgivning, bokföring och redovisning har hon med förtroende lagt i händerna på LRF Konsult.

Hanna Sjöstrand har just blivit framröstad som Sveriges Stjärnföretagare 2016. Tävlingen, som hyllar företagare som vågar bygga företaget på sitt eget sätt, arrangeras för fjärde året av företagarsajten MittFöretag.com – en av Sveriges största företagarsajter. Sverigevinnarna avslöjades på evenemanget Stjärnföretagarens 15 hemligheter den 30 november, med bland annat Andreas Carlsson och Gustaf Oscarson på scen.

Hanna Sjöstrand Sveriges StjärnföretagareHanna Sjöstrand som tidigare vann titeln som årets Stjärnföretagare i Hässleholm satsar fullt ut på att lyckas med sitt företag NoElDo AB. Ekonomiskt rådgivning, bokföring och redovisning har hon med förtroende lagt i händerna på LRF Konsult. Hanna tackar LRF Konsult för stöttningen som ledde fram till att hon blev Sveriges Stjärnföretagare och berättar mer om sin relation till LRF Konsult.  

– Jag är supernöjd. Det fungerar toppenbra. Då kan jag i stället ägna mig åt det jag är bra på och som jag tycker är roligt. När jag för två år sedan var ny som företagare blev jag uppringd av Henrik på LRF Konsult i Hässleholm som erbjöd sina tjänster. Det var det ingen annan som gjorde, ett stort plus bara det, säger Hanna.

Sedan dess är redovisningskonsulten Henrik Nilsson personlig kontaktperson för Hanna.

– Vi har fått en jättebra kontakt. Jag uppskattar verkligen den personliga servicen. Undrar jag över något är det bara att ringa, mejla eller titta in till Henrik på kontoret här i Hässleholm.

Hon får hjälp med bokföring kvartalsvis i samband med momsredovisning och sedan bokslut, årsredovisning och deklaration. Det blir också en del ekonomisk rådgivning, något som ökar i takt med att företaget växer.

Digital samlingsplats

Hanna har stor nytta av kundportalen MittKontor, som hon använder som en digital samlingsplats för alla dokument.

– Systemet är kanon! Jag kan enkelt och smidigt se all information som Henrik skickar in till MittKontor. Det är förstås extra intressant att se resultatet, hur det går för mitt företag.

Namnet NoElDo står för Hannas tre små barn – Nova, Elvis och Douglas – som är hennes stora inspirationskälla. Hon har ett helhjärtat intresse för barnkläder, som hon med marknadsföring i sociala medier som Facebook och Instagram säljer via sin webbshop på noeldo.se. Det unika är att kunderna kan designa plaggen efter sina egna önskemål.

– Kunderna kan smidigt klicka på den produkt de vill designa och sedan välja storlek, tyg och färg i önskad kombination. Jag har försökt göra det enkelt för barnfamiljer. Barnen tycker det är roligt att sitta med och göra kläder som de själva vill ha.