Bengt-Ove´s Gräv bokför enkelt i EkonomiOnline

Entreprenad- och anläggningsföretaget Bengt-Ove´s Gräv sköter bokföring och fakturering enkelt med LRF Konsults bokföringsprogram EkonomiOnline. Med personlig rådgivare hos LRF Konsult i Hyltebruk får företaget snabba svar när frågorna dyker upp.

Bengt-Ove´s Gräv AB är entreprenad- och anläggningsföretaget som är stora på grävning av skogsdiken, nybyggnation och återställning av skogsvägar, schaktning, dränering och avlopp. Företaget startades av Ove och Bengt-Ove, far och son, Emanuelsson och har efter dryga tio år växt till att vara sex anställda. Idag är även Bengt-Oves fru Ingela anställd i företaget och är den som har sköter bokföringen och lönerna. På några timmar i veckan och två heldagar i månaden vid löner och momsredovisning sköter Ingela bokföringen enkelt i LRF Konsults Digitala Baspaket och bokföringsprogrammet EkonomiOnline.

Enkelt och smidigt med EkonomiOnline

Ingela och Bengt-Ove EmanuelssonMed hjälp av ett försystem till det webbaserade bokförningsprogrammet EkonomiOnline slipper nu Bengt-Ove´s Gräv risken med att pappersfakturor kommer bort med posten. Idag skickas alla leverantörsfakturor antingen elektroniskt direkt in i försystemet eller så skickas de på scanning i Östersund först. På så sätt behöver Ingela bara gå in i försystemet och attestera och kontera fakturorna innan de skickas in i bokföringsprogrammet. Lika smidigt är det sedan att skicka betalningsfil direkt till internetbanken.

Via EkonomiOnline kan företaget också göra sin fakturering och kan sedan skicka fakturan till kund direkt via e-post eller via vanlig post. Ingela håller just nu på bygga upp prislistor i programmet och upplever det som enkelt och smidigt.

-Vi tar det steg för steg med nya delar i EkonomiOnline och nästa steg efter prislistor är lönerna, säger Ingela på Bengt-Ove´s Gräv AB.

Personlig rådgivare på LRF Konsult

Idag sköts företagets löner manuellt men i takt med att företaget har växt har också behovet förändrats. Tanken är att Lönemodulen i EkonomiOnline ska köras igång efter nyår. Annars klarar Ingela det mesta av företagets bokföring och momsredovisning med EkonomiOnline. Skulle någon fråga dyka upp finns deras personliga rådgivare, Sara Fälth, Redovisningskonsult på LRF Konsult i Hyltebruk tillgänglig.

-Om jag har en fråga skickar jag bara ett meddelande till Sara och vi får snabba svar, berättar Ingela.

När det blir dags för bokslut hjälper Sara Fälth och Karin Åkesson till med rådgivning, årsredovisning, inkomstdeklaration och skatteplanering.

-Det blir så enkelt för oss att se alla underlag när allt är inlagt digitalt. Det vi behöver utöver bokföringen finns i kundportalen och blir lätt tillgängligt både för oss och kunden, säger Sara på LRF Konsult i Hyltebruk.

Med hjälp av LRF Konsults digitala tjänster sköts företagets bokföring smidigt och enkelt direkt från datorn, mobilen eller surfplattan. Allt eftersom Bengt-Ove´s Gräv AB växer och deras behov förändras kan tjänsterna anpassas.