Med hjälp av EkonomiOnline kan Neonela Design jobba digitalt hela vägen

När allt annat i företaget sköts digitalt kändes det naturligt för Neonela Design att även sköta faktureringen och bokföringen via digitala tjänster. Med hjälp av LRF Konsults EkonomiOnline kan Evelyn Blom på Neonela Design sitta hemma eller utomlands och sköta faktureringen till sina kunder.

Neonela Design AB är specialisten på diskbänkar och bänkskivor i rostfritt stål. Evelyn och Anders Blom, som driver företaget sedan 2009, kan med sina produkter erbjuda en optimal kombinationen av funktion, design och hållbarhet. Med kunder i både Sverige, Tyskland och andra europeiska länder samt USA vet paret vad som är viktigt för att nå framgång.

Evelyn och Anders Blom- Det ska inte spela någon roll var vi sitter någonstans. Eftersom allt görs via nätet kan vi mycket väl ta med oss kontoret och sitta i varmare länder och jobba, säger Anders Blom på Neonela Design.

Företaget säljer sina produkter via nätet och ingen utställningslokal är nödvändig när all information kan fås via hemsidan. När allt annat i företaget sköts digitalt kändes det naturligt att även sköta faktureringen och bokföringen via digitala tjänster. Med hjälp av LRF Konsults EkonomiOnline kan Evelyn sitta hemma eller utomlands och sköta faktureringen till kunderna.
Leverantörsfakturor skickas digitalt direkt in i bokföringsprogrammet som sedan bokförs av LRF Konsult.

- Jag kan fota taxikvittot med mobilen och skicka kvittot direkt in till EkonomiOnline. Sedan tar Sandra på LRF Konsult hand om det och bokför, säger Evelyn Blom.

Jobba digitalt hela vägen

Med hjälp av EkonomiOnline kan Neonela Design jobba digitalt hela vägen. Sandra Rickardsson, redovisningskonsult på LRF Konsult i Hyltebruk, hjälper företaget med löpande bokföring, momsdeklarationer, löner i bolaget samt bokslut och inkomstdeklarationer.

- Då allt mellan banken och EkonomiOnline sköts med filer så behöver jag inte lägga mycket tid på att bocka av manuellt utan filen läser av informationen, berättar Sandra på LRF Konsult, som istället kan lägga mer tid på tex rådgivning.

Allt sker digitalt och inga pappersunderlag behöver skickas fram och tillbaka mellan Neonela Design och LRF Konsult. När Evelyn och Anders valde att flytta till Skåne kunde de ha kvar sin redovisningskonsult i Hyltebruk tack vare detta upplägg.

- Det fungerar jätte bra med Sandra och när vi skulle ombilda den enskilda firman till bolag fick vi bra stöd av LRF Konsult.

Öka omsättningen utan att jobba mer

Evelyn och Anders Blom driver idag företaget själva och har ingen ambition att anställa. Istället tittar de nu på hur de kan öka omsättningen utan att behöva anställa eller jobba fler timmar. Just nu håller de på att utveckla ett offertsystem där kunden själv kan mata in de uppgifter som behövs för att sedan få ett antal förslag på lämplig produkt.

- Varje försäljning är unik, säger Anders på Neonela Design, och kan vi förenkla den processen kan vi vinna mycket.

Bli Digital Företagare