Fördel och trygghet för Emperi med LRF Konsult och EkonomiOnline

Emperi Försäljning AB ser fördelar med att ha redovisningen och faktureringen i EkonomiOnline och känner sig trygga hos LRF Konsult i Karlskoga.

Åsa och Lars EkmanEmperi Försäljning AB är företaget som grundandes 1986 av kyrkogårdsföreståndaren Thord Karlsson. Företaget säljer självvattnade blomlådor med en genomtänkt totallösning för rationell och ergonomisk skötsel av utplaneringsväxter på tex gravar. Sedan ett år tillbaka är det Lars Ekman och hans fru Åsa som driver företaget och numera är det inte bara blomsterlådor till kyrkogårdar och gravar som säljs. Idag vänder sig företaget även till privatpersoner, idrottsföreningar och golfbanor med sina smarta självvattnande blomlådor.

När Lars och Åsa Ekman tog över Emperi Försäljnings AB var företaget redan kund hos LRF Konsult. Lars kände även till LRF Konsult sedan innan och hade ett stort förtroende för Agneta Höglander, kontorschef och Auktoriserad Redovisningskonsult på LRF Konsult i Karlskoga, och det blev ett naturligt val att stanna som kund.

Fördel med redovisning online
Lars som kommer från datavärlden ställdes tidigt inför valet att byta ut de gamla affärssystemen mot nya modernare. Idag sköter Lars företagets redovisning och fakturering i LRF Konsults EkonomiOnline, som är en tjänst i samarbete med Fortnox. Via en inloggning i kundportalen MittKontor kommer han smidigt åt sin redovisning som helt ligger online. För Lars och Emperi Försäljning AB är det en klar fördel att programmet finns i molnet.
-Det är en fördel att programmet inte ligger på min server och jag behöver inte göra några uppdateringar. Jag kan även kolla i mobilen om jag behöver få fram någon uppgift snabbt, säger Lars Ekman.

Trygghet med LRF Konsult och EkonomiOnline
Varje månad kommer Agneta Höglander på LRF Konsult till Emperi och hjälper till med avstämningar.
-Det är en skön trygghet att ha Agneta när frågorna dyker upp, berättar Lars.

Men den mesta redovisningen gör Lars själv. Han registrerar leverantörsfakturorna, scannar dem och sparar dem digitalt i EkonomiOnline. Snart ska han också börja skicka leverantörsbetalningar med fil direkt till internetbanken. Lars sköter även faktureringen själv och sedan i juni använder de sig av Nox Finans Fakturaservice.
-Det är jätteskönt att slippa printa, kuvertera och posta, säger Lars om Nox Finans Fakturaservice, en tjänst som sedan även markerar fakturorna som betalda när pengarna kommit in.

Historisk utveckling, nuläge och framtid med Resultat & Analys
Inför framtiden och för företagets utveckling ser Lars fram emot att kunna följa upp nyckeltal i LRF Konsults webbtjänst Resultat & Analys. Med denna tjänst kan han som företagare få full koll på företaget historiska utveckling och nuläge och med det i backspegeln bilda sig en bra uppfattning om framtiden.
-I Resultat & Analys förvandlas företagets bokföringsdata till visuella och pedagogiska rapporter som kan användas för att fatta de rätta besluten inför framtiden, säger Agneta Höglander på LRF Konsult.