Utan EkonomiOnline vore allt mycket krångligare

Gammelbacka Bryggeri är mikrobryggeriet i Karlskoga som växer och ser fördelarna av att sköta sin bokföring i molnet med EkonomiOnline. –Utan det vore allt mycket krångligare, säger Tony Tingström på Gammelbacka Bryggeri.

Tony Tingström och kompanjonen Anders började med sitt mikrobryggeri, Gammelbacka Bryggeri i Karlskoga, på allvar under hösten 2016 då de flyttade in i nya lokaler. Innan dess har Tony hållit på i fem år som hemmabryggare. Deras första öl levererades i februari 2017 då hela åtta storters öl gick till två lokala pubar i Karlskoga. Sedan dess har deras marknad vuxit och de säljer numera tre öl på det lokala Systembolaget, som i november utökades till fem sorter, och med beställningsmöjlighet över resten av landet.

Smidig bokföring med EkonomiOnline

Tony Tingström på Gammelbacka Bryggeri sköter företagets bokföring och fakturering med hjälp av LRF Konsults molnbaserade EkonomiOnline.

Anders och Tony på Gammelbacka Bryggeri-Utan systemet hade det varit väldigt mycket krångligare, säger Tony som tycker det är smidigt att bokföra och fakturera i EkonomiOnline. Framför allt är det smidigt att med hjälp av en fil från programmet, redovisa momsen till Skatteverket, fortsätter Tony.

Genom att sitta en gång per veckan med redovisningen blir högen inte så stor och Tony kan ha bra koll på företagets resultat.

 

Anders och Tony på Gammelbacka Bryggeri

-Jag ser till att lägga in alla fakturor digitalt i programmet och scannar av de underlag som kommer på papper, berättar Tony Tingström. På så sätt finns alla underlag där i molnet om han sedan skulle behöva komma åt dem när han inte är på kontoret.

Avstämningar och bokslut hos LRF Konsult

Avstämningar och bokslut hjälper LRF Konsult i Karlskoga till med. Fördelarna med ett molnbaserat bokföringsprogram är också att Tony på Gammelbacka Bryggeri kan få hjälp av sin personliga rådgivare på LRF Konsult om det skulle behövas.

Med hjälp av ett bra bokförings- och faktureringsprogram så som LRF Konsults EkonomiOnline blir administrationen smidigare för Gammelbacka Bryggeri. Detta gör att Tony kan lägga mer på sitt öl-intresse och utveckla företaget. I den egna bryggeri-puben finns det tolv goda sorters öl att prova och Gammelbackas bryggeris signum är just god öl. Bryggeriet har även några sorter som sticker ut lite så som Chilla (Chili-Lakrits) och Ingefära. Tony jobbar också på att ta fram en bra IP (humle fylld öl-sort) som just nu är het på marknaden. Vete-öl är också något som kommer berättar Tony.

-Men min personliga favorit är Gammelbackas egna B.I.K, en mörk lager där namnet står för Bryggd I Karlskoga, säger Tony, där namnet är tänkt att associeras med Karlskogas lokala hockeylag Bik Karlskoga.

Gammelbacka Bryggeri

Gammelbacka bryggeris nya lokaler, som de flyttade in i hösten 2016.