VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

LRF Konsult i Lidköping det naturliga valet

För familjeföretaget Närebo Agro Garden har LRF Konsult i Lidköping alltid varit det naturliga valet. Med EkonomiOnline sköter familjen enkelt bokföringen själva och får hjälp av LRF Konsult när det är dags för bokslut och deklaration.

Familjeföretaget Närebo Agro Garden AB är det framgångsrika företaget som driver konferens, gårdsbutik, gårdshotell och restaurang. När det traditionella jordbruket med köttproduktion lades ner blev ladugården tom och kunde senare byggas om till hotell- och konferensanläggning som stod klar 2012.

På gården finns det också växthusodlingar av grönsaker, och tidigare också frilansodling av Västeråsgurka, vilket resulterade i att det under början av 2000-talet inleddes ett samarbete med andra småskaliga producenter. Den lilla gårdsbutiken som hade funnits på gården sedan 1980-talet fick flytta in i nya lokaler som stor klara 2004, det året invigdes även restaurangen. I den nya gårdsbutiken och restaurangen på Närebo kunde familjen sedan sälja de lokala produkterna från samarbetet.

Idag har gårdsbutiken ett 70-80-tal leverantörer. Under sommaren kan gäster avnjuta grill- och lunchbuffé i restaurangen och under julen serveras julbord. I restaurangen, som ligger i ett av gårdens växthus, lagas maten på plats med butiken som skafferi.

LRF Konsult det naturliga valet för Närebo Agro Garden

För familjen Carlander, som är ägare till Närebo gård och bolaget Närebo Agro Garden, har LRF Konsult alltid varit ett naturligt val. Även om familjen sköter bokföringen själva har de god hjälp av sin personliga rådgivare på LRF Konsult i Lidköping.

Cecilia Carlander, Närebo- När det är dags för bokslut och deklaration får vi hjälp av Christina Carlsson på LRF Konsult i Lidköping, berättar Cecilia Carlander som tillsammans med sina föräldrar Carl-Gustaf och Sonja driver företaget.

Vid bokslutet brukar Christina, Auktoriserad Redovisningskonsult på LRF Konsult, åka ut till Närebo och så hjälps de åt att göra bokslutet på plats. Det gör att familjen Carlander blir involverade på ett helt annat sätt i bokslutet och att arbetet går snabbare eftersom frågorna får svar direkt.

-Det är alltid trevligt att komma till Närebo och dess gemytliga atmosfär, att få höra vad som hänt och om nya idéer som är på gång, säger Christina Carlsson på LRF konsult.

Lättskött bokföring med EkonomiOnline

För några månader sedan valde företaget att byta redovisningsprogram och valde då LRF Konsults digitala tjänst EkonomiOnline. Med inloggning via kundportalen MittKontor kan familjen enkelt göra sin bokföring var de än är, på mobilen eller via datorn. 

- Vi upplever lösningen som väldigt bra och lättskött och vi fick bra hjälp med att komma igång med tjänsten, säger Cecilia på Närebo Agro Garden.

Leverantörsfakturor, fakturering och dagskassor läggs in direkt i EkonomiOnline och med hjälp av olika kostnadskonton kan familjen följa upp de olika grenarna i företaget.

En genuin upplevelse i lantlig miljö

Inför framtiden har Cecilia och familjen Carlander en ambition att fortsätta utveckla konceptet med butik och jobba på att vara den mest välsorterade butiken i Västsverige när det gäller lokalproducerat. För kunderna ska Närebo gårdsbutik och övriga verksamheter vara en genuin upplevelse i lantlig miljö, och än finns outnyttjade utrymmen på gården som kan få bli hem för nya kreativa idéer.