Nyöppnad butik i Lidköping väljer LRF Konsult och EkonomiOnline

Den nyöppnade butiken La Scarpa väljer LRF Konsult och EkonomiOnline för att ha koll på kostnaderna och för stödet och supporten de får från LRF Konsult i Lidköping.

Irina och AlexandraIrina Calerin och dottern Alexandra Kjellström har nyligen slagit upp dörrarna till sin butik La Scarpa i centrala Lidköping. Den nyöppnade butiken säljer skor, väskor och accessoarer direkt från Italien. La Scarpa vänder sig till modemedvetna män och kvinnor som uppskattar design, komfort och kvalité. I butiken säljs varor av äkta läder som är importerade direkt från Italien utan mellanhänder. En del varor är till och med handgjorda.

Koll på kostnaderna med EkonomiOnline
Irina sköter själv bokföringen via LRF Konsults EkonomiOnline, en tjänst som erbjuds i samarbete med Fortnox. 

-Jag gillar att själv ha kontroll, säger Irina Calerin. I EkonomiOnline kan jag se helheten och kan följa både in och utflöde.
Irina tycker det är viktigt att ha koll på kostnaderna särskilt så här i början när butiken är nyöppnad. Med EkonomiOnline kan hon följa upp hur det går och får samtidigt stöd och support från Annika Stomberg, Redovisningskonsult på LRF Konsult i Lidköping. 

I början bokfördes dagskassarapporter manuellt i EkonomiOnline, med nu har Irina på La Scarpa börjat ta ut en SIE-fil från kassaterminalens moln-lösning och importerar den direkt in i EkonomiOnline. Detta besparar henne tid som hon då kan lägga på något annat istället.

-Det passade väldigt bra att både EkonomiOnline och Irinas kassasystem är med i utvecklingen så att de kan skicka in en SIE-fil. På så sätt kan de minimera manuellt arbete och det bokföringsfel som kan uppkomma om man till exempel råkar lägga summan på kredit istället för debet, säger Annika Stomberg på LRF Konsult.

Viktig rådgivning från LRF Konsult
När det blir dags för bokslut och deklaration för företaget kan Annika på LRF Konsult enkelt bistå Irina och La Scarpa med det som bolaget behöver i form av viktig rådgivning, årsredovisning och skatteplanering.

Så här några månader efter att butiken har öppnat kan Irina konstatera att de har fått bra respons. Behovet efter en sådan här nischad butik fanns i Lidköping och Skaraborg. Deras kunder uppskattar butikens varor och vetskapen om att just den väskan de inhandlad bara finns i ett exemplar i Sverige. Redan nu finns återkommande kunder som tar med sig vänner och familj till butiken.

För Irina och Alexandra är målet med företaget förutom att göra sina kunder nöjda i butiken även att satsa på en webbutik. Det ekonomiska målet för det första året är att omsätta så mycket att båda kan leva på företaget. På längre sikt är det att utveckla och generera vinst och att i framtiden kunna öppna fler filialer i andra städer.