Löpande redovisning och fakturering på webben för go-cartbanan Sverab.

I Lidköping finns en av Sveriges och världens bästa go-cart utomhusbanor som bl a arrangerar en tävling i samarbete med Stcc, Carl Philips pokal, dit vår prins brukar komma. Det är företaget Sverab AB som tillhandahåller den samt en utomhusbana i Uddevalla. En verksamhet i högsta klass ställer höga krav på att ekonomin löper på smidigt och enkelt och på en rådgivare som finns där för att stötta när det krävs. Till det har Sverab valt att ta hjälp av LRF Konsult.

Sverab har valt att att hantera sin löpande redovisning och fakturering på webben, med LRF Konsults lösning EkonomiOnline. Det innebär att de sköter sin administration via Fortnox och kundportalen Mitt Kontor, vilket de är väldigt nöjda med.

– Innan vi började använda Fortnox var det lättare att skjuta på redovisningen, säger Johan Ernholm, delägare av Sverab. Nu scannar vi in fakturorna när de kommer, bokför och betalar dem. Det är ett väldigt smidigt och lätt system och enkelt att hitta fakturor fortsätter Johan Ernholm.

Eftersom företaget har två anläggningar på två olika orter har det även där underlättat administrationen. Tidigare fick Johan åka till banan i Uddevalla och hämta pärmar med kvitton, vilket han nu slipper då de scannar in allt och de hamnar in i systemet direkt.

Kontakten med rådgivaren på LRF Konsult beskriver Johan så här:

– Det är skönt och tryggt att ha någon att bolla idéer med, någon som arbetar med ekonomifrågor varje dag, säger Johan Ernholm.

LRF Konsult hjälper även till vid deras högsäsong på sommarhalvåret då Johan inte hinner med. Då rådgivaren på LRF Konsult har egen inloggning till Fortnox krävs det inte att han kommer ut till banan som tidigare utan lika gärna kan sitta på sitt kontor och arbeta online.