Entreprenadföretaget RTG i Ed gillar digitala tjänster

De senaste åren har entreprenadföretaget RTG i Ed, mitt i Dalsland, vuxit kraftigt. Från enmans- till familjeföretag, som förutom makarna Robert och Susanne Johansson och sönerna Andreas och Tobias har ett tiotal anställda. LRF Konsult har varit med under hela den expansiva resan och är alltjämt en trogen partner.

RTL– Det fungerar jättebra med den hjälp vi får av LRF Konsult. Toppen att ha en personlig kontaktperson, säger Susanne Johansson, som vänder sig till Helena Andreasson, redovisningskonsult på kontoret i Mellerud.

– Vi träffas och stämmer av två-tre gånger om året. Helena är alltid uppdaterad och delar med sig av nyheter som berör skatt och annat som är bra att känna till.

Susanne, som sköter det administrativa arbetet, använder sig av MittKontor sedan ett år tillbaka. Det är ett digitalt kontor där hon samlar allt som är viktigt för att driva företaget.

– Det är väldigt smidigt och fungerar bra med den här lösningen via nätet. Jag kan plocka fram mitt digitala kontor var som helst.

Roligt med ny teknik
Med hjälp av bokföringstjänsten EkonomiOnline sköter Susanne löpande bokföring, löner och även fakturering.

– Det fungerar jättebra. Blir det någon avvikelse ser Helena det och justerar. Jag lär mig efter hand. Det är roligt med den tekniska utvecklingen med nya digitala tjänster som underlättar i arbetet, säger Susanne.

De anställda tidsredovisar via mobilen. De lägger in antal arbetade timmar och vilket uppdrag de utfört, vilket sedan används som underlag för både lön och fakturering.

Gott rykte ger jobb
Mycket har hänt på alla plan sedan RTG startades 1977 av Robert Johansson. Sedan 2010 drivs det som aktiebolag, och fullt upp med jobb inom entreprenadbranschen.

– Har man gott rykte får man också jobb. Det rullar på bra, verkligen. Det är väldigt stort med fiber- och el/telekabel som ska ner i backen, säger Susanne.

Bland RTG:s kunder finns Vattenfall, Eltel, Relacom, Infratek och Empower.

Kontakta oss