Redovisning och rådgivning från LRF Konsult till DalSign

Reklambyrån DalSign uppskattar hjälpen de får av LRF Konsult i Mellerud. Med redovisning och rådgivning från LRF Konsult får Vivian och Jörgen på DalSign bra koll på sitt företag.

Redovisning och rådgivning till Jörgen och Vivian på DalSignDalSign är reklambyrån i Dalsland som designar, producerar och monterar alla profillösningar från skyltar, till fordonsdekaler och profilkläder.

Företaget drivs av Vivian Johansen och Jörgen Andersson. Förutom butik och kontor i Mellerud har de nyligen också öppnat en butik i Bengtsfors.

Med fyra heltidsanställda och två på deltid har företaget ökat en hel del den sista tiden, och med det ställs större krav på att administrationen och bokföringen fungerar bra.

 

 

Redovisning och rådgivning från LRF Konsult

-Vi fakturerar själva men får hjälp av LRF Konsult i Mellerud med bokföringen och lönerna, berättar Jörgen Andersson på DalSign.

Med månadsvis inlämning till LRF Konsult får DalSign hjälp med redovisningen och får färdiga rapporter. Var tredje månad i samband med momsredovisningen träffar Vivian och Jörgen sin personliga rådgivare, Britt-Marie Callh, Auktoriserad Redovisningskonsult på LRF Konsult i Mellerud, för att gå igenom hur företaget går och för att få hjälp med ekonomisk rådgivning.

-Det fungerar väldigt bra med LRF Konsult och vi får bra genomgångar hur det ser ut resultatmässigt i företaget jämfört med tidigare månader och år, säger Jörgen.

Genomgång med nyckeltal

-Tillväxten i företaget har varit stor under de två sista åren. Därför erbjuds DalSign en bra genomgång med hjälp av vår företagsanalys var tredje månad, där vi går igenom några nyckeltal som är anpassade för verksamheten. Jörgen och Vivian tycker den är övergripande och lätt att förstå, säger Britt-Marie Callh på LRF Konsult.

Företagets löner sköter Helena Andreasson, Auktoriserad Redovisningskonsult på LRF Konsult i Mellerud. Med Lönetjänsten kan DalSign vara säkra på att lönehanteringen sköts tryggt och effektivt. och att löneavtalen följs.

Framtidstro

Jörgen och Vivian upplever att DalSign nya butik i Bengtsfors har fått en bra start och det ser bra ut inför framtiden. Men som så många andra företag som växer känner de nu att de behöver stabilisera sig och skapa bra rutiner för order och fakturering. Från att ha arbetat själva i verksamheten är de nu så många fler som ska kunna jobba effektivt.