VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA

Årets matentrepenör i Västmanland utsedd — grattis Skeppshandelns stenugnsbageri

Vi säger STORT grattis till Skeppshandelns Stenugnsbageri i Köping som i söndags utsågs till Årets Matentreprenör i Västmanland 2017.

Det lilla surdegsbageriet, som hantverksmässigt bakar allt bröd i stenugn, uppmärksammas nu för sitt entreprenörskap och målmedvetenhet, där kvalité baserat på lokala råvaror från den egna kommunen aldrig fått gett vika.

Vinnarna Skeppshandelns stenugnsbageriPriset, som är på 20 000 kr, är instiftat av LRF Konsult och Länsförsäkringar Bergslagen för att uppmärksamma lokala initiativ inom matkulturens område. Det går till den entreprenör, organisation eller företag som på ett framgångsrikt, sunt och ekonomiskt hållbart sätt producerat, tillverkat eller marknadsfört den lokala maten.
För andra året i rad deltog landshövding Minoo Akhtarzand som räckte över diplom och blommor till de glada vinnarna i prisutdelningscermonin som ägde rum på Färna Herrgård.

Tidigare vinnare av Årets matentreprenör i Västmanland

2016: Najib Rezai, Kärrbo prästgård
2015: Fredrik och Susanne Esseen, Stora Ekeby Säteri
2014: Leif Skanevall, Åsby Kött & Vilt/Utvärdhuset Måns Ols
2013: Nibble Gårdsgris
2012: Inga-Lena Eriksson, Färna Herrgård
2011: Lennart Westerdal, Gröna Hagars Kött