Även de små företagen har samma behov att digitaliseras

Ett sätt att effektivisera är just att digitalisera. Jan Olsson ser bland sina kunder att de allra flesta har krav på sig att bli digitaliserade, och den förändringen gör att man blir effektiv och har mycket att vinna. Han jobbar själv med IT och såg själv fördelarna med LRF Konsults digitala tjänst när han startade sin egna verksamhet.

Tillsammans med en tidigare kollega, Jörgen Leandersson startade Jan Olsson för nästan exakt två år sedan, företaget J2S Consulting AB. Båda har varit verksamma inom IT-branschen i många år och varit kollegor från och till. Jörgen var från början kund hos företaget där Jan jobbade, blev under arbetets gång själv så intresserad att han bytte bransch.

Jan och Jörgen är alltså IT-konsulter. De både säljer, installerar, systemintegrerar och utbildar i affärssystemet Garp. Ett system som skapades redan 1984 i Borås för bland annat textilindustrin. Ett affärssystem passande för små och medelstora företag inom handel och tillverkningsindustrin.

-Just nu är det fullt upp och det finns inte mycket framförhållning i branschen, så det är snabba flöden som gäller, säger Jan. Västsverige är i huvudsak området man rör sig i, men ibland blir det resor upp till Stockholm och även utomlands.

Jan Olsson J2S Consulting AB

LRF Konsult med från starten

LRF Konsult har funnits med sedan starten, då man tog hjälp av dom med bolagets bildande och pappersexercisen som behövdes för det.
-Det var lite snabba puckar då, så det var smidigt att fort få hjälp av någon som var insatt i det hela, berättar Jan.

-Att vara egen företagare är både roligt och det ger en frihet, men såklart under stort ansvar. Vad man kan sakna, är det sociala. Nu har både Jan och Jörgen sina kontor i hemmet - i Redslared respektive Sjötofta, två mindre orter i Kinds härad i Västergötland. Tanken finns på ett gemensamt kontor, men det funkar bra så här, det sociala snacket får man med kunderna och vi är ju mycket ute och rör på oss, säger Jan.

Och får han en stund över så går han gärna ut och jobbar i sin skog. Ett fritidsjobb som ger en bra avvägning till konsultjobbet, förstår man.

Smidigt och enkelt med Digital Företagare

-Samarbetet med LRF Konsult fungerar utmärkt och vi valde Digital företagare - ett paket där du själv kan välja de tjänster som passar ditt företags behov och samtidigt få hjälp av en personlig rådgivare. Vi sköter själva den löpande bokföringen och faktureringen och tar sedan hjälp av LRF Konsult med bokslut och deklaration, förklarar Jan.

-Den digitala plattformen gör det smidigt att ladda upp dokument och även ställa frågor. Allt finns i molnet och båda parter kan gå in och kolla närhelst man vill. På LRF Konsults hemsida finns även instruktionsfilmer hur du jobbar i olika steg i EkonomiOnline. Du hittar även användarinstruktioner till MittKontor och Resultat & Analys, hur enkelt som helst, försäkrar Jan.

Bli Digital Företagare