Anna ny kontorschef på LRF Konsult i Ulricehamn och Svenljunga

LRF Konsult i Ulricehamn och Svenljunga har fått ny kontorschef. Sedan i mitten av augusti är Anna Ekman kontorschef för de båda kontoren. Med en helt ny bransch som ligger långt framme med digitaliseringen ser Anna sitt nya jobb som en spännande utmaning.

Anna Ekman bor i Brämhult men är uppvuxen utanför Ulricehamn. Tidigare jobbade Anna som Marknad & Försäljningschef på Jabo men är kanske mer känd lokalt för sina år inom Järnia-kedjan som Marknadschef.

-Jag får mycket positiva vibbar och känner också igen många, säger Anna glatt som känner sig hemma i sin barndoms stad.

-Under Jabo-tiden i Ambjörnarp och Tranemo, lärde jag ju känna en hel del folk där, och även företag runtomkring. Så den trakten känner jag mig också lite hemma i.

Utmaning med ny bransch

Anna ser på sitt nya jobb som kontorschef som en utmaning att få lära känna en ny bransch. LRF Konsult, som är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag, med tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling, finns det en hel del för Anna att sätta sig in i. Med kunniga medarbetare på båda kontoren och drygt 130 kontor runt om i landet finns det expertkompetens att hämta när det behövs.

På kontoren i Ulricehamn och Svenljunga arbetar 13 redovisningskonsulter och affärsrådgivare förutom Anna. Dessutom finns jurist, fastighetsmäklare och skogsekonom som delar sin tid mellan flera kontor.

-Jag ser storleken som LRF Konsults absolut största styrka. Utan duktiga medarbetare hade inte företaget funnits. Är det någon fråga vi inte har svar på här kan vi vända oss till andra kollegor på LRF Konsult. Dessutom har vi en stor fördel med huvudkontoret i Stockholm. Vi kan vara lokala till 100% och samtidigt har vi en stor resurs och uppbackning centralt ifrån genom bl a systemutveckling, utbildning och att alltid ha koll på nyheter och lagar.

-Jag vill kunna vara med och bidra till en positiv utveckling för våra kontor och för våra kunder. Det är viktigt för oss att ständigt bredda vår kompetens så att vi alltid kan ge våra kunder bra rådgivning och på så sätt kunna bidra till ökad lönsamhet hos dem och hos våra presumtiva kunder, fortsätter Anna.

Digitalt arbetssätt

Som ny kontorschef får Anna Ekman också vara med på den förflyttning hela LRF Konsult just nu genomgår, från att jobba på traditionellt sätt med papper mot ett mer och mer digitaliserat arbetssätt.

-Det finns mycket positivt i företaget med digitaliseringen. Vi ligger långt fram i mycket och det finns bra stöd att få från centralt håll, säger Anna. För våra kunder innebär det digitala arbetssättet att de via vår kundportal MittKontor, bland annat kan jobba direkt i samma bokföringsprogram som vi arbetar i. Kunden kan sköta sin fakturering direkt i EkonomiOnline medan vi kan ta hand om den andra bokföringen.

Att vara Digital Företagare hos LRF Konsult innebär att kunden har företagets ekonomi direkt i mobilen, får siffror i realtid som ger bättre koll på ekonomin, personlig rådgivning och ett företagsunikt fast pris där tjänsten anpassas efter företagarens behov.

LRF Konsult erbjuder också tjänsten Digital Skogsägare som är anpassad efter den lilla skogägarens behov. Här kan kunden fota sina kvitton direkt i mobilen och bokföra dem direkt i Enkel Bokföring utan att behöva kunna bokföringskonton eller debet och kredit.

-Själv är jag nog rätt normal för min åldersgrupp, säger Anna, när det gäller att bli digital. Jag sköter självklart mina bankärenden digitalt och hänger nog ganska väl med i utvecklingen. Jag ser stora fördelar med digitaliseringen.

Kunder inom många branscher

Anna är uppvuxen på landet på gården Lid, strax utanför Marbäck, där hennes föräldrar hade mjölkkor.

-Jag som är yngst i syskonskaran fick mest ta hand om kalvarna och enklare sysslor när mina äldre systrar mjölkade korna och körde traktor, säger Anna och skrattar. Men jag har i alla fall lite koll på jordbruk.

I Ulricehamn och Svenljunga är många småföretagare just jord- och skogsägare. LRF Konsult är kända för sin kompetens inom detta område. Men vad som kanske inte är lika känt är att vi jobbar med många andra företagare också så som tex hantverkare, entreprenörer, restauranger och frisörer.

-Jag ska försöka göra LRF Konsult mer känt inom andra branscher och visa hur många bra tjänster vi kan erbjuda småföretagare, avslutar Anna.

Korta fakta om Anna

Ålder: 55 år

Familj: Sambo, två utflugna barn och en bonusdotter med familj

Bor: I villa i Brämhult

Alltid i kylskåpet: Mjölk (till kaffet), fil och ost

Senast lästa bok: Det kommer jag faktiskt inte ihåg, men nästa som jag ska läsa är Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz.

Fritidsintressen: Fixa med hus och trädgård, promenader och gå på gym. Läsa, umgås med barnen, syskon, familj och vänner.