Ingen ska vara rädd att hoppa på det digitala

Ingen ska vara rädd för att hoppa på det digitala, säger Ingemar Larsson -Kan jag klara det, så kan vem som helst. Han som verkligen inte är en kontorsmänniska, kan nu tycka att det är både smidigt och enkelt att sätta sig en stund vid datorn, scanna in och bokföra i LRF Konsults tjänst Enkel bokföring som ingår i paketet Digital Skogsägare.

Ingemar Larsson driver ett småskaligt skogsbruk och därtill lite åker- och betesmarker.
Gården har brukats i 4 generationer och det gula huset som farfars far byggde 1878 står för tillfället tomt, då Ingemar och hans sambo bor i ett nyare hus intill. Det gamla fina huset ska renoveras, något som ligger som ett projekt framöver. Intill ligger ladugården, som till för några år sedan hyste köttdjur. Längre tillbaka, på far och farfars tid fanns både kor, grisar och höns. Numera står det mest maskiner och bråte i ladugården, säger Ingemar med ett leende.

Alltid haft jordbruket vid sidan om sitt yrkesliv

Ingemar har alltid haft jordbruket vid sidan om, så yrkeslivet har bestått av både industrijobb och jordbruk, vilket inneburit tidiga morgnar och sena kvällar. Numera är det ett ”fritidsjobb”, så det blir mest skogsröjning och plantering av skog. Det som avverkas lämnas till närliggande sågverk och blir bland annat till massaved och flis. Det blir även lite gräs som slås och säljs till hästfoder.

Som pensionär vill Ingemar få mer tid till att resa. Med säkerhet blir det uppåt landet till Jämtland och fjällvandring, men även en solsemester och storstad lockar. Få njuta och ta det lite lugnare. Skogsbruket kommer att vara kvar framöver, men förhoppningsvis kan åkermarken arrenderas ut för växtodling och betesmark. Ingemar funderar vidare om vad hans marker kan nyttjas till. Kanske plantering av energiskog, eller som han resonerar:
-Allting ändras så fort numera, så framöver kanske det är något annat nytt som gäller. Men man vill ju gärna ta vara på markens resurser och nyttja det på rätt sätt.

Smidigt och enkelt med Digital Skogsägare

Ingen ska vara rädd för att hoppa på det digitala, påpekar Ingemar:
-Kan jag klara det, så kan vem som helst. Han som verkligen inte är en kontorsmänniska, kan nu tycka att det är både smidigt och enkelt att sätta sig en stund vid datorn, scanna sina papper och ladda upp i bokföringsprogrammet.
-Man vet att allt blir rätt och det är ordning på grejerna. Det känns tryggt, säger Ingemar. Det är enkelt att mejla in frågor via MittKontor och även få sina svar den vägen, så den mesta kommunikationen sker där igenom. Som Digital Skogsägare träffar jag min rådgivare personligen varje höst och går igenom allt inför bokslut mm.

Ingemar Digital Skogsägare

Ingemar har mellan 30-50 verifikationer per år, så tjänsten Enkel bokföring i paketet Digital Skogsägare passar väl för hans verksamhet. Upptill 100 verifikationer ingår i paketet. Allt är samlat i LRF Konsults kundportal MittKontor, så närhelst man vill kolla upp något är det bara att logga in! Ingemar har valt att scanna sina verifikationer, men givetvis går det också smidigt att fota av med mobilen.

Så tjänsten Digital Skogsägare passar bra in på Ingemars verksamhet. Ca ett år har han haft tjänsten, men kund hos LRF Konsult har han varit sedan 1991 när han tog över gården.

Regler ändras över tid och konsulten håller sig uppdaterad

Samarbetet med LRF Konsult har alltid fungerat utmärkt. Flera olika rådgivare har det varit under årens lopp och alla har varit jättebra, enligt Ingemar. Hjälpen med bokföring och deklaration och framförallt EU-ansökningar. Regler ändras över tid och konsulten håller sig hela tiden uppdaterad med allt nytt, så det slipper man ju själv.

 

Om Digital Skogsägare

Digital Skogsägare är ett helt unikt digitalt tjänstepaket för skogsägare

  • Bokföringsprogram, bokslut, deklaration och skogsekonomisk rådgivning ingår. 
  • Skogsägaren får tillgång till alla ekonomiska siffror dygnet runt. 
  • Lika enkelt som den mobila bankappen. 
  • Fast pris 399 kr per månad (4 788 kr per år). Testa gratis i 30 dagar.
  • Läs mer om Digital Skogsägare >>

Digital Skogsägare - ett enklare sätt att sköta skogsekonomin

Träffa Ulf Magnusson som använt tjänsten Digital Skogsägare i ett år. Se hur hans upplevelse varit och hur det förenklat hans jobb.