Ska du ansöka om återbetalning av energiskatt för el eller diesel? Nu måste du göra det elektroniskt!

Om du ska ansöka om återbetalning av energiskatt för el eller diesel hos Skatteverket måste du från och med 2017 ansöka om det elektroniskt i Skatteverkets e-tjänst.

Från och med 1 januari 2017 ska ansökningar göras elektroniskt, som avser el och bränsle som har förbrukats från och med 2017. Jordbrukare som ska ansöka om återbetalning av energiskatter för el och bränsle ska göra det på Skatteverkets e-tjänst ”Återbetalning punktskatt”.

Kravet att göra ansökningen elektroniskt via e-tjänst har funnits tidigare för de som har haft tillräckligt stor el- eller bränsleförbrukning för att söka återbetalning kvartalsvis. Men nu införs alltså kravet även för de som söker för helår. Ansökan om återbetalning för 2017 kan göras när året är slut.

Enligt Skatteverket är det ca 25 000 jordbrukare som omfattas av kravet att använda e-tjänst. Den som inte själv kan göra sin ansökan via e-tjänst kan utse ett ombud.

LRF Konsult hjälper dig med din återbetalningsansökning

Behöver du hjälp med din ansökan om återbetalning? Vi på LRF Konsult hjälper dig. Är du redan kund kan du utse din redovisningskonsult till ombud. Självklart är du som inte redan är kund hos oss välkommen att höra av dig, kontakta i så fall ditt närmsta LRF Konsult kontor.

Vilka är fördelarna med en digital ansökan?

Det finns en rad fördelar med en digital ansökan. Skatteverkets e-tjänst hjälper till att fylla i rätt, den som söker får uppgift om preliminärt belopp att få tillbaka, det kommer en kvittens på att Skatteverket har mottagit ansökan och i de flesta fall betalas pengarna ut snabbare.

Kontakta oss