Personligt men digitalt på Marma Gård

Familjeägda Marma Gård företagsby i Knivsta har sedan över tio år ett nära samarbete med LRF Konsult.

Marma Gård

– Den personliga kontakten är väldigt viktig. Vi ser LRF Konsult som vår samarbetspartner. Medarbetarna känner oss och vår verksamhet. Det fungerar jättebra, säger entreprenören Curt Thärnström. 

Marma Gård drivs av Curt och Ann-Stin Thärnström tillsammans med sonen Eric och dottern Annah. Läget är strategiskt mellan Uppsala och Stockholm, men samtidigt i en lantligt lugn miljö. Här har en företagsby vuxit upp med i dag tio företag som hyresgäster och fler på gång.

– Vår affärsidé är att bygga lokaler och hyra ut. Företagen som flyttar hit vet att de kan utvecklas och utöka. Vi har gott om mark där vi kan bygga vidare, säger Curt Thärnström.

Förutom kontor, produktions- och lagerlokaler omfattar verksamheten på gården häststall, konferensrum och festlokal. Med plats för ett 100-tal personer i magnifika Marmasalen har en hel del bröllop firats här.

 – Vår energiförbrukning är extremt låg tack vare att lokalerna värms upp med värmepumpar. Vi är en av få hyresvärdar som är klimatpositiva. Vi binder avsevärt mer koldioxid med vår energiskog än vad vi förorsakar med uppvärmning och drift av lokalerna. Vi värnar om både miljön och arbetsmiljön här på gården.

Personligt och digitalt
Det personliga kundansvaret för Marma Gård delas av kontorschefen Håkan Gyllensvaan och redovisningskonsulten Elisabeth Sandström på LRF Konsults kontor i Uppsala.

– Vi får den hjälp vi behöver med bland annat bokslut och den löpande redovisningen. De är vårt bollplank om vi har frågor. Vi får också juridisk specialisthjälp i exempelvis arrendefrågor, fastighetsjuridik och hästjuridik. Vi är nöjda och känner oss trygga med LRF Konsult, säger Curt Thärnström.

Den mesta kommunikationen sker via mejl och telefon samt den digitala kundportalen MittKontor efter vad som passar bäst. För att underlätta hanteringen används EkonomiOnline bokföring, tjänster som LRF Konsult erbjuder i samarbete med Fortnox.

För inkommande fakturor används Elektronisk fakturahantering (EFH). Det är en smart tjänst där man som kund slipper manuell hantering av fakturor.

– Leverantörernas fakturor läggs in i systemet. Jag går in online och attesterar. Det är verkligen smidigt, säger Curt Thärnström.