Momsredovisning och bokslut till kaféet Esti i Vara.

Esti är kaféet med det perfekta läget och med den lokalproducerade maten. De vill ge bättre fika åt folket! Maria Frisk som driver kaféet med sina tre anställda på Stora torget i Vara ger ett heltäckande mat- och fikabehov till alla under hela dagen. För uppstart av verksamheten liksom löpande ekonomiska frågor har de valt LRF Konsult.

För ägaren Maria var frågorna många i början när hon startade upp för 1,5 år sedan. Hon kontaktade LRF Konsult och fick hjälp med att starta upp verksamheten och sköter nu själv all bokföring i Speedledger. LRF Konsult bistår med sin kunskap med bland annat momsredovisningar och bokslut.

- Jag har valt LRF Konsult för den personliga kontakten som jag uppskattar mycket, säger Maria.

Första året var allt nytt eftersom Maria inte tidigare hade någon erfarenhet av redovisning men nu tycker hon att hon kommit in sig i det. Nu skall det andra bokslutet göras och det skall bli spännande. Hon har fått hjälp med nya kontoplaner och mer specificerade rapporter av LRF Konsult.

- LRF Konsult får mig att tänka smart och ta kloka beslut, fortsätter Maria.

 Det är svårt att vara liten aktör men nu har hon mer skinn på näsan och kan pressa inköpspriserna mer. Hon kan lägga mer tid på det hon brinner för, ta fram nya recept och laga bra och nyttig mat till Varaborna.

 

Foto av Plats! Designbyrå.