Jonny Carlsson är Digital Skogsägare

Jonny Carlsson är Digital Skogsägare hos LRF Konsult i Vårgårda sedan några år tillbaka. Här delar han med sig av sina erfarenheter av den digitala tjänsten Digital Skogsägare.

Skogsägaren Jonny Carlsson norr om Sollebrunn driver ett jord- och skogsbruk tillsammans med sin fru Marie. Av de 50 ha på gården är det 30 ha skog och 16 ha åker. När skogen inte genererar intäkter varje år är det åkermarken som istället ger inkomster i form av EU-stöd och försäljning av hö och spannmål. Men gården är mest en hobby som drivs vid sidan av Jonnys arbete på Södra. 

Jonny-Vi hade tidigare tittat efter något digitalt bokföringsprogram som skulle passa oss istället för att föra kassabok, berättar Jonny.

-När vi fick tipset om tjänsten Digital Skogsägare från vår redovisningskonsult Linda Sävenstrand på LRF Konsult i Vårgårda nappade vi.

Enkelt bokföringsprogram för skogsägare

I tjänsten Digital Skogsägare har Jonny och hans fru tillgång till ett enkelt bokföringsprogram där man inte behöver kunna debet och kredit. Dessutom ingår skogsekonomisk rådgivning, bokslut och deklaration och skatteplanering, allt till ett fast pris.

-De är bra att vi direkt kan se resultatet i företaget och att vi kan se hur mycket moms det blir att betala eller få tillbaka. Att deklarationen ingick är ytterligare ett plus, säger Jonny.

-Det ska vara så enkelt att bokföra att jag kan fota kvittot och göra bokföring klar redan vid inköpet, tycker Jonny.

Bokföra i telefonen

-Med tjänsten Digital Skogägare kan jag göra just det och jag är inte knuten till någon plats när jag bokför. Jag kan bokföra kvittot i telefonen och Marie kan sitta hemma vid datorn och bokföra.

Redovisningskonsult Linda Sävenstrand på LRF Konsult, tycker att tjänsten fungerar bra.
-Eftersom både jag och kunden har inloggning via nätet kan jag när som helst och var som helst gå in och hjälpa kunden med en verifikation som den har funderingar på. Möjligheten att göra bokföring och bokslut digital tror jag är framtidens bokföring, säger Linda.

Digital Skogsägare - hur enkelt som helst

 

Kombinera nya digitala verktyg som ger dig ordning och reda i din skogsfastighets ekonomi på ett enkelt sätt. Prova gratis under 30 dagar! 

Bli Digital Skogsägare nu>>