Så har egenföretagaren Anders hittat tid till att utveckla företaget

I Sverige är vi många som drömmer om att starta eget för att kunna planera vår egen tid, göra det vi älskar och slippa söndagsångesten.

Dessa var även Anders Janssons drivkrafter när han 2010 tog klivet att starta enskild firma. Det visade sig vara bäddat för succé och idag är han verksam inom styrd borrning som, bland annat, inkluderar borrning i berg och att dra avloppsledningar.

Kontaktnätet breddades snabbt under starten och Anders ökade sin omsättning varje år. Sex år senare ombildade han i samråd med sin rådgivare, Cecilia på LRF Konsult, till aktiebolag som idag går under namnet Blomtorps Entreprenad AB.

– Anledningen till att jag startade eget var för att jag var trött på att vara styrd av andra och jag ville slippa ha en klump i magen på söndagar. Numera tycker jag att det är roligt att jobba. När söndagen kommer eller om jag varit på semester så längtar jag efter att arbeta igen, skrattar Anders.

Anders Jansson på Blomtorp

Anders Jansson, Blomtorps entrepenad.

Behövde hjälp med bokföringen - fick tips om LRF Konsult

Det är inte alltid så enkelt att hålla reda på det pappersarbete som kommer med att vara egenföretagare. Efter att ha fått tips om LRF Konsult av en kollega dröjde det inte länge innan Anders själv anlitade företaget.

Företagsrådgivning och hjälp med bokföring har hjälpt honom att frigöra tid

Hans stora utmaningar har sedan starten varit att få ihop planering av personal och arbeten som ska utföras, vilket gjort att tid är en dyrbar resurs för Anders. LRF Konsult har hjälpt honom att frigöra just tid genom företagsrådgivning och genom att sköta all hans bokföring. Det här har eliminerat all form av pappersarbete eftersom allt nu sköts digitalt. Numera kan Anders fokusera på att få företaget att växa och öka omsättningen istället för att slösa tid på det administrativa.

– Det är bättre att jag jobbar och de får sköta pappren. Det har även gjort att jag har mer tid för familjen och kan ha betydligt mer fritid, då jag tidigare kom hem från fältet till en hög av papper, berättar Anders.

En personlig rådgivare ger trygghet att våga ta nya steg i företagandet

Anders talar varmt om sin rådgivare Cecilia, som han lärt känna väl under sina år som kund hos LRF Konsult. Det bästa med att kombinera ett digitalt arbetssätt med en personlig rådgivare är att det ger trygghet.

– Cecilia är otroligt kunnig, vet vad hon pratar om och kommer ofta med tips, nya idéer och inspel. Hon är mitt bollplank när jag funderar på vad jag ska göra härnäst. Vi har oftast kontakt via telefon eller sms, och jag är jättenöjd med henne, säger Anders. Han tillägger också att Cecilia anlitat hans företag för att utföra ett arbete i hennes stall.

Tog kontroll över företaget och fick hjälp med alla frågor

Att vara egenföretagare ställer stora krav eftersom man måste sköta alla möjliga roller på egen hand och Anders uttrycker att det är omöjligt att ha svar på allt själv. Att ha LRF Konsult som rådgivare har underlättat för Anders i hans företagande. Allt som rör hans firma kan han få hjälp med under ett och samma tak, bland annat att han också kan få juridisk hjälp om det skulle behövas.

– Det är en stor trygghet för mig att ha stödet från LRF Konsult eftersom de förser mig med kunskap rörande nya regler, vilka nya kliv jag ska ta och de agerar väckarklocka för mig så att det inte ska dyka upp några överraskningar mot slutet av året. De hjälper mig att hålla ett lagom tempo så att jag har kontroll på företaget, avslutar Anders.

Kontakta oss