E.ON väljer LRF Konsult för förmedling av stor skogsfastighet i Skåne

I konkurrens med fyra andra fastighetsförmedlare har LRF Konsult fått förtroendet av E.ON att ansvara för försäljningen av deras helägda dotterbolag, Sjöbygdens Skog AB.

Fastigheten omfattar 672 ha mark, varav 614 ha produktiv skogsmark och cirka 117 000 m3sk. Den ligger i ett nybildat aktiebolag och verksamheten omfattar skogsförvaltning av sju skogsområden

Johan Herrlin, Kontorschef LRF Konsult- Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet av E.ON att sköta försäljningen av skogsmarken som är fördelad på 7 fastigheter och ligger belägna i nordöstra Skåne, västra Blekinge och södra Halland. Skogarna är mycket välskötta, har hög tillväxt och erbjuder goda jaktmöjligheter. Flera av fastigheterna har strandlinje i sjö och vattendrag, säger Johan Herrlin Kontorschef på LRF Konsult och ansvarig fastighetsmäklare.

 upphandlingen utvärderades LRF Konsult utifrån fyra urvalskriterier. Överlåtelsen sker genom köp av aktierna i bolaget och prisiden är 75 Mkr. Fastigheten är till salu med sista anbud den 20 november.

Läs mer om fastigheten

Klicka på bilden och läs mer om fastigheten.

Sjöbygden 

Kontakta oss