Från ensamkommande flykting till prisad lantbruksföretagare

På bara ett par år har Najib Rezai, som är en av alla de ensamkommande flyktingar från Afghanistan som kommit till Sverige, etablerat ett framgångsrikt företag där han driver ekologisk odling med frukt och grönt.

Najib Rezai

Tack vare sin framgångsrika affärsverksamhet tilldelades han utmärkelsen Årets matentreprenör i december 2016. Han mottog då också ett stipendium på 20.000 kronor som delades ut av LRF Konsult  och Länsförsäkringar i Bergslagen.Najib Rezai och Ulf Andersson

Det var för sju år sedan Najib kom till Sverige efter att ha varit på flykt sedan 8-årsåldern. Hans liv förändrades radikalt när han hittade lugnet i lantbruket på en prästgård i Västerås. I ett reportage i Land Lantbruk nr 34 sida 14 -15 berättar han om sina framgångar som småföretagare där varorna säljs i den egna gårdsbutiken eller till Mälardalens frukt & grönt, sina stora framtida visioner och uppbyggandet av en bred lantbruksverksamhet på Kärrbo prästgård utanför Västerås. Till stöd har han bonden Ulf Andersson som successivt planerar att lämna över mer och mer av prästgården.

Under LRF Mälardalens regions årsstämma uppmärksammades han återigen.

Läs hela artikeln i Land Lantbruk här>>

Kontakta oss