LRF Konsult deltar i internationellt ledarprogram för kvinnor

LRF Konsults Anna Blom kommer att delta i ledarskapsprogrammet Women Up Sweden 2014.

Det internationella programmet International Council on Women’s Business Leadership (ICWBL) grundades 2011 av Hillary Clinton och nu lanseras programmet i Sverige.  Totalt 36 lovande och ledande kvinnor kommer att gå ett årslångt ledarskapsprogram baserat på ’Centered Leadership’. Deltagarna representerar såväl privata bolag som offentlig sektor och entreprenörer. Parallellt löper ett mentorskapsprogram med omkring 40 särskilt utvalda seniora ledare som agerar mentorer, däribland Beatrice Engström-Bondy, Peggy Bruzelius, Laurent Leksell, Magdalena Gerger, Mona Sahlin, Gunilla Carlsson, Anders Källström, m.fl.

Så här säger Anna Blom efter att ha deltagit i första träffen:
- Det var mycket spännande och roligt att träffa kvinnliga ledare från andra  branscher och att dela erfarenheter och utmaningar. Jag tror att året i detta program kommer att ge nya dimensioner i mitt arbete. Jag hoppas också kunna föra detta vidare i vår organisation.

International Council on Women’s Business Leadership (ICWBL) grundades 2011 av Hillary Clinton. ICWBLs globala initiativ för entreprenörskap och ledarskap, Women Up, är ett av förslagen från Maud Olofssons underkommitté för ledarskap och har startats i samarbete med McKinsey. Women Ups syfte är att utveckla nästa generation ledare, inom privat och offentlig sektor samt entreprenörer. I dess kärna är McKinseys ledarskapsprogram ‘Centered Leadership’, som är resultatet av mångårig forskning om vad som krävs för att skapa särskilt framgångsrika och lyckliga ledare. Konceptet bygger på tvärvetenskaplig forskning samt +150 intervjuer med framgångsrika ledare (kvinnor och män) globalt, såsom Sheryl Sandberg (COO Facebook och författare till ‘Lean In’) och John Donahoe (VD eBay). Den första versionen av Women Up lanserades i Brasilien 2013.

LRF är ett av de tretton företag och organisationer som stöttar Women Up Sweden 2014 som founding partners. De övriga tolv är Billerud Korsnäs, Ericsson, Företagarna, Investor, Kinnevik, , MTG, Mölnlycke, Nordea, Oriflame, SAAB, Tillväxtverket samt Trafikverket.

 

Läs mer

womenupsweden.com

Ledarskap på LRF Konsult