Rekordhög lönsamhet för svenska småföretag

2017 blev ytterligare ett rekordår för svenska småföretags lönsamhet enligt rapporten Småföretagens Lönsamhet som tas fram av LRF Konsult.

LönsamhetResultatet baseras på faktiska bokslut från 6 600 småföretag runt om i Sverige och visar att den genomsnittliga lönsamheten har ökat med 0,5 procentenheter till 24,3 procent av omsättningen.

I rapporten analyseras lönsamhetsutvecklingen för riket som helhet och indelat i 15 olika regioner. Rapporten ser även närmare på lönsamheten inom fem branscher där många av företagen är småföretag: handel, bygg, konsulttjänster, service och transport.

Lönsamheten för riket som helhet ökade under året med 0,5 procentenheter och i 11 av de 15 regionerna var lönsamhetsutvecklingen positiv. Störst lönsamhetsförbättring skedde bland småföretagen i norrlandsregionen Västernorrland & Jämtland, där lönsamheten ökade med 2 procentenheter från föregående år.

 

Läs hela rapporten Småföretagarens lönsamhet

Vänligen fyll i din epostadress i nedan formulär för att ta läsa vidare och för att ta del av hela rapporten samt få vårt nyhetsbrev.

Dataskyddspolicy

Har du frågor eller vill ha mer information om Småföretaganas Lönsamhet?

Vänligen kontakta då vår pressansvariga Anna Burlage Sjöberg på telefon 08-700 20 10 eller mejla till Anna.