VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Avstyckad gård i sydligaste Skåne

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
0,5 ha
Småhusmark lantbruk:
0,5 ha
Boyta:
150 kvm
Antal rum:
6 st
Fastighet:
Trelleborg Östra Torp 2:1, Del av
Tånevägen 236-0
23178 Smygehamn

Utgångspris/ försäljningssätt

2 200 000 kr
Öppen budgivning

Budgivning pågår

Kontakt

bild_Andreas Andreas Wahn
Fastighetsmäklare
040105211
0729747101
andreas.wahn@lrfkonsult.se
LRF Konsult Malmö
Dockplatsen 1, 6 vån
211 19 Malmö
Trelleborg Östra Torp 2:1, Del av

Avstyckad gård i sydligaste Skåne

Endast en kilometer från Sveriges sydligaste udde ligger denna fastighet som är under avstyckning. På slingrande vägar kantade av hundraåriga oxlar tar man sig fram i landskapet mot det som kan bli en fantastiskt trevlig gård. Läget är vackert med utsikt över fälten och i söder skymtar havet bortanför Smyge fyr och Smygehuk. Såväl bostad som ekonomibyggnader längtar starkt efter en omhändertagande hand som kan renovera upp dem i bättre skick. Senaste åren har bostaden inte varit bebodd mer än sommartid och detta har gjort sig påmint. Men det finns bra stommar att bygga vidare på och ekonomibyggnader som i sig är en grund för oanade möjligheter. Kanske kan det i den tidigare stallängan bli lägenheter, kontor eller hundpensionat. Fastigheten efter avstyckning beräknas bli ca 5000 kvadratmeter.

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnaden i 1,5 plan är uppförd i sten under tak av tegel. På bottenplan finner vi kök, badrum och sällskapsytor, på övre plan två stycken sovrum och ett allrum. Detta hem har under senaste åren endast fungerat som sommarbostad och har en mycket enkel standard. Enskilt vatten och avlopp. Huruvida avloppet uppfyller dagens krav är okänt. Uppvärmning i bostaden sker idag enbart via direktverkande, det vattenburna systemet är ej funktionellt. Det finns i källaren en oljepanna.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnaderna på fastigheten utgörs av två stallbyggnader samt en logbyggnad. I vinkel mot bostadshuset ligger den stora stallängan och flankerar gårdsplanen mot söder. Denna stallbyggnad är uppförd i sten under tak av tegel och inrymmer främst lagringsutrymmen. I byggnaden finns en separat lägenhet i sämre skick med enklare kök och toalett. Byggnaden är sammanbyggd med en logbyggnad/maskinhall uppförd i trä/plåt under tak av plåt med ett jordgolv. Logbyggnaden är i sin tur sammanbyggd med ett mindre häststall uppfört i tegel, inrymmandes äldre boxar för hästar.

Fastighetsbildning

Objektet är under avstyckning. Köpet kommer göras beroende av att avstyckning kan ske enligt markering på fastighetskarta.

Friskrivningsklausul

Vid överlåtelsen kommer det att infogas en klausul i köpekontraktet som innebär att säljaren friskrivs för eventuella dolda fel.

Tillköp av mark

Ytterligare mark kan eventuellt köpas till för att på så vis kunna skapa exempelvis en hästgård.

HitCounter