VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Underbar gård vid vägs ände - Bunge

Gård i enskilt och vackert läge nära Bungenäs och Fårö. Här finns det goda möjligheter till egen trädgårdsodling i den praktfulla och artrika trädgården och varför inte ha några egna hästar i ditt alldeles egna ridhus med ridbana utanför. Vackert kalkstenhus från slutet av 1800-talet och fina ekonomibyggnader. 3 skiften om totalt ca 15 hektar. 2 av de 3 skiftena ligger utmed Strandvägen som tar dig ut till Bungenäs och in till samhället i Fårösund medan det 3:e skiftet som är hemskiftet ligger lugnt och avskilt. Här bor du med närhet till Östersjön och en mängd fina utflyktsmål, restauranger och annan service. På gården har man genom åren fött upp ridhästar till avel och som mest haft omkring 60 tackor.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
15,0 ha
Åkermark:
11,0 ha
Betesmark:
3,0 ha
Småhusmark lantbruk:
0,3 ha
Övrigmark:
0,7 ha
Boyta:
158 kvm
Fastighet:
Gotland Bunge Utbunge 1:20
Bunge Utbunge 568
624 64 Fårösund
Utgångspris

3 700 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

2018-06-24

Anmälan krävs. Vänligen ring/sms:a 0725-32 51 71 eller maila jacob.wallin@lrfkonsult.se för anmälan till visning.

Kontakt

bild_Jacob
LRF Konsult Visby
Söderväg 1 D
621 58 Visby
Gotland Bunge Utbunge 1:20

Underbar gård vid vägs ände - Bunge

Gård i enskilt och vackert läge nära Bungenäs och Fårö. Här finns det goda möjligheter till egen trädgårdsodling i den praktfulla och artrika trädgården och varför inte ha några egna hästar i ditt alldeles egna ridhus med ridbana utanför. Vackert kalkstenhus från slutet av 1800-talet och fina ekonomibyggnader. 3 skiften om totalt ca 15 hektar. 2 av de 3 skiftena ligger utmed Strandvägen som tar dig ut till Bungenäs och in till samhället i Fårösund medan det 3:e skiftet som är hemskiftet ligger lugnt och avskilt. Här bor du med närhet till Östersjön och en mängd fina utflyktsmål, restauranger och annan service. På gården har man genom åren fött upp ridhästar till avel och som mest haft omkring 60 tackor.

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Kalkstensbyggnad sannolikt uppförd på 1850-talet som senare byggdes till omkring år 1885 och 1929. Huset har tak av plåt, kopplade 2-glas fönster och torpargrund, Fasaden målades år 2017 och taket för omkring 10 år sedan. 1,5-planbyggnad om 158 m² boarea enligt fastighetsutdrag, fördelat på 5-6 rum och kök samt biarea om 35 m². Planlösning: Entré/hall med plats för avhängning och trappa till övervåningen. Duschrum med äldre standard, ca 40 år. WC & tvättställ. Rymligt kök som renoverades för ca 10 år sen med matplats invid fönster. Utrustat med häll, fläkt diskmaskin, kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn och micro. Bakom köket finns ett tvättrum med tvättställ, bide och garderober. Stort matrum/vardagsrum i vinkel. Parkettgolv och braskamin (-04). Utgång till glasveranda och en av 2 trappor till övervåningen. Från entrén nås även grovrummet/förrådet (f d pannrum) och innanför finns ett duschrum renoverat år 2001 med elvarmt klinkergolv och kaklade väggar. På gaveln återfinns 2 hobbyrum där det tidigare varit skomakeri nu förråd med frysbox och innanför en liten snickeriverkstad. Övervåning Sovrum med heltäckningsmatta. Liten hall med utgång till balkong på gavel. Kontor med plastmatta på golvet. Sovrum f d vardagsrum. WC-rum med våtrumsmatta. Renoverat år 1999. Hall med trappa och utgång till balkong på huset baksida. F d kök som idag används som arbetsrum/hemslöjdsrum. Spis ej inkopplad. Sovrum med plastmatta på golvet. På baksidan av huset finns ett pannrum/tvättstuga. Vedpanna från Nibe (installerad år 2004) samt 1 000 liters ackumulatortankar. Ingen elpatron. Här finns även en rejäl tvättmaskin och ett avhärdningssystem för vattnet. Säljarna förbrukade för hela år 2017 10 854 kWh och för år 2016 var det 12 185 kWh. Huvudsäkring 20 A. Gården har dubbla vattenbrunnar, en borrad till bostaden och en grävd till ladugården. Det är även möjligt för köparen att koppla på sig på det kommunala nätet och då betalar man för grävning och anslutningskostnad. Säljaren har redan betalat en insats. Avlopp genom 3-kammarbrunn med infiltration. Fiberanslutning med Comhem som leverantör, bundet till juni år 2020. Trädgårdstomten är fantastisk och måste upplevas på plats. Rejäla trädgårdsland och fina träd i form av ek, alm, bok och kastanjeträd. Det finns även fruktträd så som stenkyrkaäpplen, ingrid marie, citronäpplen, cox pomona och flera päronträd.

Lusthus

Fint lusthus som är isolerat och har värme. Har bland annat använts till vinterförvaring av blommor och växter. Byggår 2008.

Växthus

Växthus invid trädgårdslandet, här trivs vindruvorna.

Ridhus

Ridhus uppfört år 1989 om 595 m² enligt försäkringsbrev. Stålstomme samt fasad och tak av plåt. Vid intresse från köparen kan även en ridspegel övertas. På senare tid använt som halmförråd. Det fanns hästar på gården fram till år 2011 och man bedrev mycket framgångsrikt uppfödning av ridhästar.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad från år 1892 i sten/trä under plåttak. Stallet byggdes till under år 1994. Byggyta om 248 m² enligt försäkringsbrev. Förråd som använts till matkällare. Stall med 9 boxar varav 4 större. Torkskåp till täcken. Lada/fårhus med loft ovanför. Genomkörsel. I förlängningen av ladugården finns ett tillbyggt hönshus i trä. Intill ladugården finns en barack på plint i trä under plåttak. Har använts som sadelkammare/förråd. Elvärme. Flyttades till gården år 1994. Byggyta om 25 m² enligt försäkringsbrev. På gården har man haft omkring 60 tackor, 8-10 hästar, lite höns och några katter. Idag finns bara hönsen och katterna kvar. Grannen arrenderar åker och betesmark samt delar av ladugården för fåren.

Gamla ladugården/magasinet

Gamla ladugården i sten/trä under plåttak. På övervåningen finns ett rymligt sommarrum för gäster samt ett trinettkök. Inrett år 1989. Även oinredd vind i de bortre delarna. I bottenplanet inryms förråd och vedbod. Byggyta om 75 m² enligt försäkringsbrev. Alldeles intill ligger det gamla röda kycklinghuset uppfört i trä under plåttak. Enklare byggnad.

Garage/verkstad

Garage/verkstad med 3 portar. Träbyggnad under plåttak och gjutet golv. Här finns el och 3-fas. 65 m² byggyta enligt försäkringsbrev.

Åkermark

Fastmark om 11 hektar enligt taxeringsuppgifterna. Ca 10 hektar brukas och 9,8 hektar är utarrenderat men uppsagt till att upphöra 2018-12-31. Säljarna har undantagit en liten del av åkermarken där de har odlat sparris och jordgubbar genom åren.

Betesmark

Omkring 3,4 ha betesmark enligt arrendekontrakt. Samma kontrakt som för åkermarken och således uppsagt till att upphöra 2018-12-31.

Stödrätter

Stödrätter motsvarande areal finns och ingår i försäljningen.

Fastighetsbildning

Det pågår en tomtavstyckning från skifte 2, ca 2 400 m². Ärendenr I1822 hos Lantmäteriet. Kontakta mäklaren för mera information.

Jakt

Jakträtten är disponibel för köparen från och med år 2019 på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Inga kända fornlämningar finns registrerade på fastigheten. Källa fastighetsutdrag från Lantmäteriet och Riksantikvarieämbetets söktjänst "fornsök".

Fiber

Fastigheten är fiberansluten. Avtal med Comhem som köparen tar över. Löper till juni år 2020.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Besiktning av marken kan ske på egen hand med hänsyn till växande grödor och betesdjur. Informationen i fastighetsbeskrivningen är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för fysisk person, förutom för den som sedan minst ett år är folkbokförd inom området. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Förvärvstillstånd handläggs av Länsstyrelsen och fastighetsmäklaren hjälper till med ansökan. Ansökningsavgiften betalas av köparen. För enskild person är avgiften för närvarande 3700 kr. För juridiska personer är avgiften 5700 kr om fastighetsvärdet är under 10 miljoner.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 400000 kr

Områdesbeskrivning

Inom cykelavstånd finns här en mängd utflyktsmål och trevliga restauranger att upptäcka och njuta av. Fårösunds Fästning, Prima Gård, Bungenäs Matsal och Kalkladan för att nämna några och dessutom alla andra restauranger, fik och service som finns i samhället. Blir man badsugen så finns badplatsen i Sandviken inom gångavstånd. Färjan till Fårö är inte mera än ca 3 km bort från bostaden!

Kommunikationer

Linje 20 trafikerar Fårösund-Visby och sommartid även till Fårö.

Vägbeskrivning

Se karta och skyltning.

Kontakt

bild_Jacob
LRF Konsult Visby
Söderväg 1 D
621 58 Visby

Liknande fastigheter