VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Charmig sjönära skogsfastighet

Fem mil från Östersund i byn Marsätt ligger denna charmiga fastighet med en vacker vy mot Sundsjön. Totalareal om 55 ha varav 45 ha produktiv skogsmark, virkesförråd om ca 7 200 m³sk varav 5 100 m³sk S1 och S2 skog. Jakt i byns jaktlag med både älg- och småviltjakt samt fiske i Sundsjön.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
54,5 ha
Skogsmark:
45,4 ha
Inägomark:
7,3 ha
Väg och kraftledning:
1,5 ha
Övrigmark:
0,3 ha
Virkesförråd:
7 262 m³sk
Boyta:
60 kvm
Antal rum:
4 st
Fastighet:
Bräcke Marsätt 2:35 och 2:17
Rörnäset-Marsätt 110
84394 Gällö
Utgångspris

2 900 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Budgivning pågår

Högsta bud

3 000 000 kr

Visning

2018-06-25

För anmälan till visning, kontakta mäklarassistent Malin Martinsson, 063-15 71 14 eller malin.martinsson@lrfkonsult.se (Anmälan krävs)

Kontakt

bild_Mikael
LRF konsult Östersund
Rådhusgatan 46
831 34 Östersund
Bräcke Marsätt 2:35 och 2:17

Charmig sjönära skogsfastighet

Fem mil från Östersund i byn Marsätt ligger denna charmiga fastighet med en vacker vy mot Sundsjön. Totalareal om 55 ha varav 45 ha produktiv skogsmark, virkesförråd om ca 7 200 m³sk varav 5 100 m³sk S1 och S2 skog. Jakt i byns jaktlag med både älg- och småviltjakt samt fiske i Sundsjön.

Byggnader

Huvudbyggnad

Sekelskifteshus med timmerstomme och liggande träpanel, uppförd på torpargrund. Plåttakt med tegelprofil, 3-glasfönster. Jordvärme och vedspis värmer huset, besiktigad murstock. Eget vatten och avlopp. Entréplan: Kök med parkettgolv och väv på väggar. Utrustat med ved- och elspis, fläkt, kyl/frys. Hall med parkettgolv och tapetserad vägg. Allrum med parkettgolv och tapet utrustat med kakelugn. Badrum med klinker på golv och kaklade väggar. Utrustat med WC, handfat, duschhörna, tvättmaskin och tvättho. Övre plan: Tvrum/hall med furugolv och tapetserad vägg. Sovrum I med heltäckningsmatta och tapetserad vägg varav en fondvägg. Härifrån vetter också utgången mot husets balkong. Sovrum II under snedtak med heltäckningsmatta och tapet. Badrum med klinker på golv och kaklad vägg. Utrustad med WC, handfat, duschhörna och bastu. Klädkammare med matta och målad vägg.

Bryggstuga

Timrad bryggstuga, tak med tegelprofil uppförd på torpargrund. 2-glas fönster och direktverkande el som uppvärmning. Entréplan: Hall med matta och målad vägg. Kök med matta på golv, halvpanel/tapet utrustad med el- och vedspis samt kyl. Allrum med matta på golv och väv på vägg, utrustat med bakugn. Badrum med matta på golv och vägg utrustat med WC, handfat och duschhörna. Övre plan: Allrum under snedtak med spånskivegolv och panel på vägg. Synliga takbjälkar. Sovrum under snedtak med spånskivegolv och tapetserad vägg. Synliga takbjälkar.

Förråd

Byggnaden uppförd i lösvirke med liggande panel, pannplåt på tak. Mycket gott skick.

Loge

Byggnad i lösvirke med liggande träpanel, pannplåt på tak. Mycket gott skick.

Garage

Lösvirkesbyggnad uppförd på betongsula, utrustad med dubbla vikportar plus en carport. Tak av plåt. Mycket gott skick.

Båthus

Timrat båthus med pannplåt som tak.

Bastu

Liten bastu med altan, uppförd i lösvirke med plåttak.

Lada

Lösvirkesbyggnad med plåttak i sämre skick.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i maj 2018 av Folke Lindblom. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 45,4 ha med ett virkesförråd om 7 262 m³sk varav 5 114 m³sk är S1 och S2 skog.

Skogsvård

Köparen är medveten om att fastigheten är i behov av lagstadgade skogsvårdsåtgärder eller sådana åtgärder som behövs för att främja fastighetens framtida kvalitets- och volymtillväxt. Enligt skogsbruksplanen finns lagstadgade skogsvårdsåtgärder i form av plantering om 0,9 ha Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler. Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Fastigheten ingår i Marsätt-Samsta jaktlag med en areal om 1026 ha som i sin tur ingår i Sundsjö älgskötselområde bestående av 33 228 hektar.

Fiske

Fastigheten ingår i Sundsjö FVO. Bestämmelser kring fisket återfinns i dess stadgar.

Vägar

Köparen övertar fastighetens ev andelar i befintliga skogsbilvägar.

Naturvärden

Inga registrerade naturvärden finns på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. (Källa: SeSverige)

Försäljningssätt

Försäljning av fastigheten sker via öppen budgivning till ett utgångspris av 2 900 000 kronor. Vid intresse från flera budgivare kommer försäljningen att slutföra genom auktionsförfarande. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren

Visning

Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren, en köpare får själv låta besikta och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till jakt, rekreation samt intilliggande fastighetsägare.

Tillträde

För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annan avtalats. I övriga fall enligt särskild överenskommelse. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Förvärvstillstånd

rvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Bräcke kommun. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person 5 700 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 484000 kr

Områdesbeskrivning

Sundsjö socken ligger kring Gimån, Sundsjön och en nordlig vik av Revsundssjön. Socknen har odlingsbygd vid sjöarna och i ådalarna och är i övrigt en sjörik skogsbygd med höjder som i öster når 501 meter över havet. I söder genomkorsas socknen av europaväg 14 (E14) på dess sträckning mellan Gällö och Pilgrimstad. Socknen centrum ligger i Fjällsta. Fanbyn, Marsätt och Samsta som ligger väster om Sundsjön. Tavnäs, Lövsta och Hosjö ligger öster om sjön.

Vägbeskrivning

Från Östersund kör ca 36 km på Europaväg 14 mot Sundsvall, sväng där vänster mot Fanbyn. Fortsätt sedan vägen ca 5 km där fastigheten korsar vägen.

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Kontakt

bild_Mikael
LRF konsult Östersund
Rådhusgatan 46
831 34 Östersund

Liknande fastigheter