VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Skötteruds Gård 22 ha i Mellerud med många möjligheter

Skötteruds Gård om 22 ha strax norr om Mellerud med möjligheter för djurhållning, uthyrning rum, restaurang, loppis, camping, jordbruk, skogsbruk och båtplats/sjöbod i Vänern.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
22,0 ha
Skogsmark:
6,6 ha
Skogsimpediment:
0,2 ha
Åkermark:
5,0 ha
Betesmark:
8,2 ha
Småhusmark lantbruk:
0,1 ha
Småhusmark lantbruk:
0,2 ha
Övrigmark:
1,7 ha
Virkesförråd:
1 200 m³sk
Boyta:
210 kvm
Antal rum:
8 st
Fastighet:
Mellerud Holms-Torp 1:45
Skötterud
46493 Mellerud
Utgångspris

2 850 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Skog och mark undersöks på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande. Visning av husen sker efter överenskommelse med mäklaren ring och boka tid. För visning kontakta Henrik Pålsson 0525-64231 eller Meynard Hessedahl 0521-572420.

Kontakt

bild_Henrik
bild_Meynard
LRF Konsult Tanumshede
Industrivägen 3 D
457 31 Tanumshede
Mellerud Holms-Torp 1:45

Skötteruds Gård 22 ha i Mellerud med många möjligheter

Skötteruds Gård om 22 ha strax norr om Mellerud med möjligheter för djurhållning, uthyrning rum, restaurang, loppis, camping, jordbruk, skogsbruk och båtplats/sjöbod i Vänern.

Byggnader

Bostadshus

Timmerhus byggt i slutet av 1800-talet, uppförd i 1 1/2 plan på stensatt grund, träfasad under tak med belagt med lertegel, fönster av 3-glas från -92, vattenburen värme från en vedpanna (Viadrus) med en ack.tank om 2-3 m³. Huset är om- och tillbyggt 1992-93. Vatten från borrad brunn, två stycken avloppsanläggningar med trekammarbrunnar med markbädd. Vedspis, kakelugn och braskamin. Entréplan inrymmer hall, kök, fyra rum, wc/bad med golvvärme (el), tvättstuga och pannrum. Även ett litet källarerum finns med lucka. Övre plan inrymmer en hall, två rum med full takhöjd och snedtaksrum, wc/dusch i snedtaksrum duschen bör dock användas med försiktighet pga dess placering. Separat lägenhet med egen ingång inrymmer allrum med pentry, sovrum och wc/duschkabin.

Ladugård, lägenheter, restaurang

Äldre träbyggnad under plåttak, renoverad på 90-talet. Inrymmer i norra änden en lägenhet med två rum, pentry och wc/dusch/tvättrum med luft/luftvärmepump, stall med två ponnyboxar (2,25 m takhöjd) och två större boxar (ca 2,70 m takhöjd), verkstadsrum, loge med gjutet golv och löloft med tork. Inrymmer även ett inrett rum med wc/dusch, altan och värme från en luft/luftvärmepump. Det gamla djurstallet är ombyggt till en restaurang med kök och matsal. Inga serveringstillstånd finns idag men tidigare ägare hade gatukökstillstånd. Här finns även toalett samt uppvärmning via en luft/luftvärmepump.

Magasin

Äldre byggnad uppförd i timmer på stensatt grund under plåttak. Inrymd med två lägenheter en i vardera planet. Båda rymmer ett allrum med pentry, wc/dusch, egen ingång och utgång till altan/balkong. Uppvärmning via luft/luftvärmepump.

Vedbod

Äldre träbyggnad på stensatt grund under plåttak.

Maskinhall

Maskinhall byggd 2010 med träkonstruktion på plintar under plåttak och med en byggyta om 8 x 17 m.

Hönshus/förråd

Äldre träbyggnad på plintar under eternittak.

Båthus

Äldre träbyggnad under plåttak, belägen vid Vänerns strand och med räls ner i vattnet för sjösättning av båt.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsinventering upprättad under maj månad 2017 av Meynard Hessedahl, LRF Konsult. Enligt skogsinventeringen omfattar skogsmarken ca 7 ha med ett virkesförråd om ca 1200 m³sk varav allt är avverkningsbara huggningsklasser. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 5,6 m³sk/ha/år. Arealen består av 50 årig gallringsskog. Mer information om skogen se bilagd utdrag ur skogsbruksplanen.

Jakt

Jakträtten har varit muntligen upplåten till en granne men är tillgänglig för en köpare. Licens för älg har sökts tillsammans med grannfastigheter.

Planer, bestämmelser mm

Fastigheten ligger utanför detaljplanlagt område. Marken gränsar mot Vänern och berörs därmed av Strandskydd. Järnvägen passerar över fastigheten.

Vägar

Fastigheten har del i två stycken vägsamfälligheter, dels infarten till gårdscentrat och mot sjön och nord-östra skogsskiftet. Årlig kostnad ca 600 kr per år totalt.

Jordbruksmark

Jordbruksmarken belägen kring gårdscentrat och består enligt taxeringsuppgifterna av ca 5 ha åkermark och 8 ha betesmark. Enligt säljaren så söker de idag EU-bidrag på 14,5 ha egen mark med ett stödrättsvärde av 192,6 Euro/styck. Säljarna har ett extra högt EU-stöd med betande djur och hagar med särskilda örter som gynnas av djurbete.

Camping

Stora möjligheter att bedriva camping i mindre skala finns med färdigt campingområde med ca 8 platser, eluttag och ett campinghus inrymmande dubbla wc/dusch och tvättmaskin, varmt och kallt vatten.

Intäkter

Säljarna har under deras innehavs tid haft intäkter på gården via rumsuthyrning i snitt om ca 55 000 kr/år och då var det ingen verksamhet under två år. Idag finns ett boende som ger ca 6 000 kr/mån inkl. el och möbler. EU- bidraget är lite osäkert pga förskjutna utbetalningar men har gett mellan 60-80 000 kr per år i den driften som de har idag med betesdjur.

Fastighetsbildning

Försäljningen gäller område av fastighet. Ett skogsområde är under avstyckning. Säljaren ansvarar för ansökan om lantmäteriförrättning och står kostnaden för den samma.

Fiber

Fastigheten är ej ansluten till fiberförening men möjlighet finns enligt säljaren för påkoppling i vägkorsningen vid infart mot gården.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1750000 kr

Övrigt

Friskrivning Säljarna köpte fastigheten 2013 och har i frågelistan upplyst om de fel som de känner till i fastigheten. Säljarna kommer dock i köpekontraktet att friskriva sig från eventuella dolda fel i fastigheten. Köparen har alltid undersökningsplikt och bör före kontraktsskrivning noggrant försäkra sig om fastighetens skick.

Områdesbeskrivning

Närhet till Mellerud ca 3,5 km till centrum bilväg. Nära till fina bad i Vänern och Vita Sannar och till Sunnanå hamn.

Kontakt

bild_Henrik
bild_Meynard
LRF Konsult Tanumshede
Industrivägen 3 D
457 31 Tanumshede

Liknande fastigheter