VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Hjällaröd, 6 ha

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Boyta:
140 kvm
Fastighet:
Höör Hjällaröd 1:16
Hjällaröd 115
24392 Höör

Utgångspris/ försäljningssätt

2 700 000 kr

Kontakt

bild_Rebecca Rebecca Servin
Fastighetsmäklare
044-20 89 01
rebecca.servin@lrfkonsult.se
LRF Konsult Kristianstad
Västra Boulevarden 47
291 31 Kristianstad
Höör Hjällaröd 1:16

Hjällaröd, 6 ha

På lugnt och avskilt läge mellan Sösdala och Norra Rörum ligger Hjällaröd. En trevlig hästgård med ett renoverat boningshus, häststall med fyra hästboxar och sadelkammare samt ekonomibyggnader. Lummig och insynsskyddad trädgård som erbjuder platser för avkoppling. Total areal om 6 ha fördelat på åker och betesmark.

Byggnader

Boningshus

Bostadshus i 1,5-plan med delvis inredd ovanvåning uppförd 1909, med en taxerad boarea om 140 kvm. Huset är byggt på en stengrund med delvis källare och resten torpargrund. Stommen i byggnaden är av trä, tak av betong och fasad av trä. Fönster är 2-glastyp. Uppvärmning sker med ett vattenburet system via en pelletspanna. Enskilt vatten via grävd brunn och enskilt avlopp via trekammarbrunn. Planlösning: Välkomnande entré som tar er vidare in i bostaden. Öppen planlösning mellan kök och matplats. Nytt kök från 2013 med goda arbetsytor och förvaring, i anslutning ligger matplats med kamin. Vidare från matplatsen når ni tv-rum och allrum. Med utgång till trädgård. I anslutning till köket nås groventré, badrum, två sovrum samt trappan upp till ovanvåningen. På ovanvåningen finns det idag två stycken inredda rum samt en del oinredd vind. I källaren finns pannrum, tvättstuga samt förrådsmöjligheter.

Häststall

Byggnad med häststall, förråd och garage. Fasad av trä och tak av eternit. Inrett häststall med fyra boxar (2 st större och 2 st mindre) och sadelkammare.

Stall

Större ekonomibyggnad i vinkel med eternittak och fasad av trä/puts och gjutet golv. Inrymmande fd djurstall, loge, carport och höloft.

Areal

Areal enligt SAM-ansökan 2017. Åkermark om 5,37 ha Bete på åkermark om 0,42 ha

Stödrätter

Stödrätter medföljer fastigheten.

Jakt

Jakten är inte upplåten, utan tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Driftskostnader

Dessa kostnader är beräknade på säljarens uppgifter och förbrukning. Uppvärmning: 22.000 kr/år El: 19.810 kr/år Slamtömning: 900 kr/år Renhållning: 2.981 kr/år

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1730000 kr

Vägbeskrivning

Från Sösdala, kör mot Norra Rörum, följ vägen ca 8,5 km och ni har sedan fastigheten på er högra sida.

Kartor över fastigheten

Externa hemsidor

HitCounter