VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Söderåsen - Hästgård

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Boyta:
180 kvm
Fastighet:
Klippan Kumle 1:3
Kumle 2223
26492 Klippan

Utgångspris/ försäljningssätt

5 500 000 kr

Kontakt

bild_Dan Dan Lennartsson
Fastighetsmäklare
0431-41 81 30
0702966266
dan.lennartsson@lrfkonsult.se
LRF Konsult Ängelholm
Kuvettvägen 2
262 71 Ängelholm
Klippan Kumle 1:3

Söderåsen - Hästgård

Välskött och trivsam hästgård på fantastikt läge med drygt 11 ha mark som sträcker sig till Söderåskanten. Ombonad innergård och uteplats med åsen och dess rika djurliv och storslagna natur i blickfånget. Bostad i bra skick som har renoverats och inretts med känsla. Häststall med 6 boxar, spolspilta och sadelkammare.

Byggnader

Bostadshus

BOSTADSHUS Bostaden har sitt ursprung från början på 1900-talet och har genomgått omfattande renovering och tillbyggnad fortlöpande vilket gör att huset är mycket trivsamt och i bra skick. Bostaden är uppförd i 1,5 plan med delvis källare och har boarea om ca 180 kvm. Byggnaden har putsad fasad under betongpannor. Eget vatten från nyborrad brunn med filter. Enskilt avlopp till trekammarbrunn. Vattenburen värme från vedpanna med ackumulatortankar, pannan går även att nyttja till pellets och spannmål. Solceller kopplade till varmvattenberedare. Fiberanslutning kommer i området under 2018. Planlösning: Ljus och trevlig entré, klinkergolv med golvärme, klädkammare och trappa till ovanvåning. Vackert och rymligt lantkök från 2013 med golvvärme i ekparkett. Badrum med badkar, toalett och tvättställ. Klinker med golvvärme. Stort och härligt allrum på drygt 40 kvm med ekparkett. Tillbyggnad med två rum som används till matrum och sovrum. Utgång till överbyggt uterum med tegelgolv. På ovanplan finns stort sovrum/allrum med trägolv. Rum med kupa som nyttjas till ateljé. Toalett med handfat. I källaren med klinkergolv finns förrådsutrymme och tvättstuga. Duschrum med handfat och toalett. TRÄDGÅRD Välanlaggd, lummig och insynsskyddat trädgård. Överbyggd uteplats med utekök, vatten och el. Växthus vilket används som uterum, vidbyggt finns trädäck och pergola. Växthus med vindruvor. Hundgård finns också i trädgården.

Ekonomibyggnader

HÄSTSTALL Stalldel 13,9 x 8,5 m. 6 boxar, spolspilta och uppvärmd sadelkammare. Gödselplatta bakom. Vidbyggd logdel 8,8 x 8,5 m. Gjutet golv. LOGE Logbyggnad 19 x 8,7 m, uppförd i trä under eternittak. Gjutet golv och mindre garage. UTHUS Byggnad med träfasad under plåttak. Magasin på ovanplan. Pannrum och förrådsutrymme på bottenplan. ÖVRIGT Halm och vedhus uppfört 2001 i trä med väggar på två sidor och under plåttak. Byggnaden är ca 16 x 10 m.

Inägomark

Totalarealen är 11,4 ha som enligt taxeringen fördelas på 10 ha åkermark och 1 ha betesmark. Delvis inhägnade beteshagar. Det har schaktats av område och förberetts för ridbana 23 x 62 m. Stolpar finns för belysning och rör finns i marken för eldragning.

Kartor över fastigheten

Externa hemsidor

HitCounter