VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Boende i skogen, egen strand 17 ha

Brudgumstorp erbjuder en rik fritid, med jakt, fiske och skogsbruk. En unik tillfällighet att förvärva en mindre skogsfastighet på 17 ha mark samt 7 ha vatten . Från den egna skogen kommer timret till huset, som uppfördes 1998, två sovrum samt en storstuga. Egen strand (370 m), jakt och fiskerätt i Svarttjärn och halvtorn.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Virkesförråd:
2 763 m³sk
Fastighet:
Hällefors Brudgumtorp 1:5
Siksandshöjden 43
71295 Grythyttan

Utgångspris/ försäljningssätt

1 800 000 kr
Öppen budgivning

Visning

2018-04-03

Kontakt

bild_Agneta
LRF Konsult Lindesberg
Prästgatan 6
711 31 Lindesberg
Hällefors Brudgumtorp 1:5

Boende i skogen, egen strand 17 ha

Brudgumstorp erbjuder en rik fritid, med jakt, fiske och skogsbruk. En unik tillfällighet att förvärva en mindre skogsfastighet på 17 ha mark samt 7 ha vatten . Från den egna skogen kommer timret till huset, som uppfördes 1998, två sovrum samt en storstuga. Egen strand (370 m), jakt och fiskerätt i Svarttjärn och halvtorn.

Byggnader

Brudgumtorp

Timrat enplans hus , innehållande 2 sovrum och en storstuga med öppen planlösning till köksdelen. Tvättrum med dusch, toalett, handfat, våtrumsmatta. Storstugan har en Roslagskamin som värmer gott på kvällen. Byggt 1998, Boarea 65 kvm, Plegeltak, 2_glasfönster, grävd brunn som är stensatt, avloppsbrunn med infiltration 3 -kammarbrunn 1998. Uppvärmning direktverkande el samt en Roslagskamin i storstugan. Elen är nergrävd, jordad.

Skogsuppgifter

Den produktiva skogsmarken uppgår till ca 16 ha ett skifte , huvudsakligen tall 67 % .

Omgivelse

Grythyttan med sin småstadscharm lockar till kulinariska upplevelser, här finns Måltidens Hus med kokboksmuseum och i gästgivaregårdens gamla byggnader andas väggarna sin historia medan du njuter av lokala delikatesser som hjortronvin och Bredsjö Blå, osten från traktens eget gårdsmejeri. De storslagna och sjörika bergslagsmarkerna inbjuder till sport- och ädelfiske, paddling och vandring på leder genom historiska marker. Här upplever du äventyret eller bara hämtar kraft, kanske vid någon rofylld skogstjärn med brasan sprakande intill. Det kanske inte är konstigt att Loka, hälsokällan i Bergslagen ligger här. i trakten. www.hellefors.se

Annat

Brudgumtorp erbjuder en rik fritid, med jakt, fiske och skogsbruk. En unik tillfällighet att förvärva en mindre skogsfastighet på 17 ha. Från den egna skogen kommer timret till huset, som uppfördes 1998, två sovrum samt en storstuga. Egen strand (370 m), jakt och fiskerätt i Svarttjärn . Enskilt vatten 6,7 ha i Svarttjärn och i Halvtron 0,4 ha .

Jakt

Jakten tillfaller köparen på tillträdesdagen, Oregistrerad mark Jakt utan licens och som endast avser älgkalv under fem dagar eller den kortare tid som länsstyrelsen meddelar.

Fiske

Fiskerätt i Svarttjärn och Halvtron.

Städning

Ekonomibyggnader och mark överlåtes grovstädade. Bostadshus överlåtes i flyttstädat skick. Den lösa egendom som på tillträdesdagen eventuellt finns kvar på fastigheten övergår till köparen.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att själv undersöka fastigheten och förvissa sig om fastighetens skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med konsult, före köpet besiktiga fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Uppgifter i detta fastighetsprospekt har enbart lämnats för att informera och underlätta köparens egen undersökning av fastigheten. För vidare information om undersökningsplikt m.m. se bilagt informationsblad. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser samt eventuella vindkraftsetableringar i området.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs. För ansökan om tillstånd tas en avgift ut, som för fysiska personer alltid är 3 700 kronor. Avgiften ska betalas till Länsstyrelsens bankgiro 5051-7697 då ansökan lämnas in.

Råd

Behöver Du hjälp med att tolka skogbruksplan, skattefrågor, upprätta skriftlig boendekostnadskalkyl mm, kontakta ansvarig mäklare.

Information

Fastighetsmäklaren är skyldig att upprätta en dokumentation över budgivare/intressenter med namn, kontaktuppgifter och belopp som bjudits. Vid avtalsslut skall dokumentationen överlämnas till köpare och säljare. Information i denna beskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt material. För felaktigheter, nuvarande eller eventuella kommande, i detta material ansvaras ej. Ej heller för händelse som ägaren eller LRF icke kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar. Ägaren och/eller LRF förbehåller sig rätten att ändra beskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån de anser erforderligt, utan särskilt meddelande. Copyright: LRF KONSULT, 2015.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 50000 kr

Kontakt

bild_Agneta
LRF Konsult Lindesberg
Prästgatan 6
711 31 Lindesberg

Liknande fastigheter