VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Skogsgård 90 ha

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Virkesförråd:
9 887 m³sk
Fastighet:
Motala Tjällmo-Hälla 1:1
Hälla gård 10
59034 Tjällmo

Utgångspris/ försäljningssätt

10 000 000 kr
Bud

Kontakt

bild_Roland Roland Hultman
Fastighetsmäklare
013377048
0706114908
roland.hultman@lrfkonsult.se
LRF Konsult Linköping
Ågatan 21
582 22 Linköping
Motala Tjällmo-Hälla 1:1

Skogsgård 90 ha

Virkesrik skogsgård på 90 ha i ett skifte med väl underhållna byggnader och lång strandrätt i sjö och å. Kräftorna och gösen är bonus. Utbyggt vägnät i vacker miljö.

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

Ursprungligen uppfört med timmerstomme 1791. Ombyggt och renoverat 1872. Tillbyggt och helrenoverat 2001. Huset blev då förlängt i markplanet och suterängvåning tillkom. Vattenburen uppvärmning med jordvärme IVT från 2001. Yttertak av Plannja från 2002. Tvåglasfönster. Djupborrad brunn. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration från 2001. Vattenburen golvvärme i markplan, suterängvåning samt badrum på övervåningen. Ursprungsbyggnaden fick ny träpanel och tilläggsisolerades 2012. Planlösning: Bv, glasveranda med snickarglädje, entréhall med laminatgolv, liten toalett med golvvärme och plastmatta, sal med trägolv och rörspis samt utgång till altan. Öv, liten hall med utgång till balkong, litet sovrum, stort sovrum med rörspis, badrum helt i stenmaterial och golvvärme. Suteräng, apparatrum, toalett, tvättstuga.

Lusthuset

Lusthus uppfört 2013. Stomme och fasad av trä. Plåttak.

Flygeln

Uppförd med timmerstomme på stengrund. Plåttak. Inredd med bod, spannmålsmagasin samt 1 st lägenhet med kök, två sovrum, allrum. uppvärmning med ved genom rörspisar och täljstenskamin. Lägenheten hyrs ut veckovis under sommarhalvåret.

Vedskjul

Stomme av trä. Plåttak.

Garaget

Uppfört med timmerstomme. Plåttak.

Gäststugan

Uppförd med stomme av trä. Plåttak. Innehåller vinterisolerat gästrum som används till behandlingsrum för massage och garage med plats för två bilar.

Ladugården

Uppförd med timmerstomme för djurhusdelen samt regelstomme i övriga delar. Byggd 1910. Körbana i logen. Del av Logen är inredd till enklare festlokal. Vagnslider.

Skogsuppgifter

Planen framställdes 2012 och har sedan skrivits fram med tillväxt och uppdaterats med utförda åtgärder av Östgöta Rundvirke. Virkesförrådet uppskattas efter framskrivningen till ca 9 900m³sk.

Skogsvård

Skogsvård i form av röjningar har genomförts under sommaren, så något eftersläpande behov finns ej.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad till 2019-03-14. Arrendet inbringar 67 750 kr/år.

Jakt

Jakten är muntligen upplåten. Fastigheten ingår i ett jaktlag för A-licens på älg på ca 900 ha. Tilldelningen har varit 2+2 älgar per år. Markerna hyser en etablerad stam utav dovvilt och de sedvanliga hjortdjuren samt sporadiskt med Kronvilt. Jakten är fri för köparen vid tillträdet.

Fiske

Fastigheten har enskilt vatten och fiske i sjön Stora Tron och Tjällmoån. I Tron finns utöver sedvanliga fiskarter ett bra bestånd av gös samt signalkräfta. I ån finns också signalkräftor. Fastigheten är ansluten till Trons Fiskevårdsförening när det gäller sportfisket.

Naturvärden

Ett biotopskydd på 2,7 ha finns på fastigheten. Detta genom ett 49-årigt naturvårdsavtal. Området ingår i ägoslaget övrigt och virkesvolymen är bortdragen i skogsbruksplanen.

Bo på lantgård

Flygelbyggnaden används till konceptet, Bo på Lantgård och del utav gäststugan för massageverksamhet.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 2330000 kr

HitCounter