VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Gård med fint läge

Några kilometer sydöst om Torpshammar ligger denna gård, lite gömd vid slutet av en grusväg med ett fint läge. I köket sitter du och tittar ut mot en liten tjärn med Rödtjärns-berget som bakgrund. Gården ligger fint med söderläge och öppen åkermark fram till husknuten. Här finns fina möjligheter för dig som är intresserad av att vistas ute i naturen och vill bo utan insyn. Totalt är fastigheten ca 13 hektar och det finns gott om utrymmen, precis som det ska vara på en gård.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
13,6 ha
Skogsmark:
9,9 ha
Åkermark:
3,4 ha
Väg och kraftledning:
0,1 ha
Övrigmark:
0,2 ha
Virkesförråd:
240 m³sk
Antal rum:
5 st
Fastighet:
Ånge Gäle 1:20
Tallänget 150
84013 Torpshammar

Utgångspris/ försäljningssätt

745 000 kr
Öppen budgivning

Visning

2018-03-25

Anmälan till visning skall ske till ansvarig fastighetsmäklare eller kontaktperson. Visning av byggnaderna sker: Söndag 25 mars 11.00-12.00

Kontakt

bild_Fredrik
LRF Konsult Sundsvall
Trafikgatan 11
856 44 Sundsvall
Ånge Gäle 1:20

Gård med fint läge

Några kilometer sydöst om Torpshammar ligger denna gård, lite gömd vid slutet av en grusväg med ett fint läge. I köket sitter du och tittar ut mot en liten tjärn med Rödtjärns-berget som bakgrund. Gården ligger fint med söderläge och öppen åkermark fram till husknuten. Här finns fina möjligheter för dig som är intresserad av att vistas ute i naturen och vill bo utan insyn. Totalt är fastigheten ca 13 hektar och det finns gott om utrymmen, precis som det ska vara på en gård.

Byggnader

Bostadshus

Äldre ombyggt bostadshus med fem rum och kök. Uppvärmning sker med luftvärmepump, direktverkande el och kompletteras med kamin. Vattenprov togs mars 2015 och radon mättes i maj samma år, båda utan anmärkningar. Bredband via fiber finns indraget. Charmig byggnad då den sitter ihop med före detta ladugårdsbyggnad med gott om plats, precis som det ska vara på en gård! Från den trevliga verandan som vetter mot söder fortsätter du in till hallen. Sett från hallen finns köket på vänster sida och vardagsrummet rakt fram. Köket är nyligen renoverat i en fin lantlig stil och är fullt utrustat. I vardagsrummet står en braskamin för de mörka höst- och vinterkvällarna. På nedre plan finns även tre sovrum och en toalett under trappan. Stora delar nedre våningen är renoverat. På övre våningen finns badrum med dusch och tvättmaskin.

Bostadshus, gula huset

Fristående bostadshus byggt slutet av 70-talet med stående träpanel och plåttak. När gäster kommer på besök passar detta hus perfekt och det finns gott om plats. Huset används inte idag och enbart underhållsvärme är på.

Lada

En större byggnad av trä med plåttak. Här finns plats att förvara diverse maskiner och verktyg. Byggnaden står på grannfastigheten och det finns servitut för att använda den.

Vedbod

Praktisk vedbod med fina utrymmen. Rätt att använda byggnaden finns genom avtalsservitut.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplan finns upprättad av Bränna Natur AB i november 2017. Virkesförrådet är uppskattat till 240 m³sk med ett medelförråd på 24 m³sk per hektar. Gran är det dominerande trädslaget 44%, följt av tall 31% och löv 25%. Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsinventeringen.

Skogsvård

På fastigheten bör främst röjning ske, ca 6 hektar. Avdelning 2 är bitvis luckig och hjälpplantering är föreslaget i skogsbruksplanen. Se bifogad skogsbruksplan för ingående uppgifter.

Fastighetsgränser

Avvikelser kan förekomma mellan officiell och uppgiven areal enligt skogsbruksplanen. Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren ansvarar ej för ytterligare uppmärkning av dessa.

Vägbeskrivning

Från Torpshammar: Åk över Ljungan och ta första vänster. Fortsätt längs väg 511 ca 3,5 kilometer och ta sedan av till höger för att följa en mindre grusväg som leder ända fram till gården. Från Stöde: Åk längs Europaväg 14 till Viskan och ta bron över Ljungan. Efter bron fortsätt ut till väg 511 och ta vänster. Efter ca 3 kilometer finns grusvägen på vänster sida som leder upp till gården. Se gärna vår hemsida eller "köpa gård App" för interaktiva kartor.

Forn- och kulturlämningar

Det finns inga registrerade fornlämningar på fastigheten (Källa: www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige).

Service

Mataffär, skola och bensinstation finns i Torpshammar. På skolan går ca 80 elever, förskoleklass t.o.m år 5. I samma byggnad som skolan finns även Torpshammars bibliotek. I Torpshammar finns även en tågstation med goda tågförbindelser för den som pendlar till Sundsvall.

Naturvärden

Det finns inga nyckelbiotoper eller andra höga naturvärden registrerade på fastigheten (Källa: www.metria.se/ onlinetjänst Se Sverige).

Jakt

Jakträtt på egen fastighet, fastigheten är inte registrerad i något viltvårdsområde.

Friskrivning

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brist som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.

Lagfart

Lagfartskostnad på 1,5 % av köpeskillingen samt en expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson som är bosatt senaste året i glesbygdsområde i Ånge kommun. Avgift för ansökan om förvärvstillstånd är 3 700 kronor för fysisk person. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Taxeringsvärden

Skogsmark: 199 000 kr Skogsimpediment: 6 000 kr Åkermark: 16 000 kr Ekonomibyggnad: 47 000 kr

Byggnader på ofri grund

Byggnader finns på ofri grund, lada och vedbod. Avtalsservitut finns nyligt upprättade.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 600000 kr

Kontakt

bild_Fredrik
LRF Konsult Sundsvall
Trafikgatan 11
856 44 Sundsvall

Liknande fastigheter