Visa fastigheter till salu Fastigheter till salu
Stadsnära hästgård med gott om plats.

5 km från Värnamo finns denna välutrustade hästgård med gott om plats för både hästar och hästägare. Fastigheten är belägen i ett öppet landskap och här finns närheten till natur och vatten t.ex. sjön Hindsen .

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
6,0 ha
Betesmark:
5,0 ha
Övrigmark:
1,0 ha
Fastighet:
Värnamo Östhorja 1:5
Norrhorja 1
33193 Värnamo
Försäljningssätt

Bud

Kontakt

bild_Torbjörn
bild_Sven-Eric
LRF Konsult Värnamo
Vallgatan 1
331 30 Värnamo
Värnamo Östhorja 1:5

Stadsnära hästgård med gott om plats.

5 km från Värnamo finns denna välutrustade hästgård med gott om plats för både hästar och hästägare. Fastigheten är belägen i ett öppet landskap och här finns närheten till natur och vatten t.ex. sjön Hindsen .

Byggnader

Gården Norrhorja

Gården Norrhorja (Östhorja 1:5 idag) har anor sedan början av 1700-talet. Då det troligen var samma ägare till Öst och Norrhorja nämns gården med egen ägare först 1740 och då med lagman Knorring.Baron Lilliecreutz på Hörle lät uppföra mangårdsbyggnaden kring 1799 och därefter anlade hans måg trädgården. En bit in på 1800-talet förvärvades gården av häradshövding Ouchterlony och den 14 sept. 1838 föddes hans äldsta dotter Hanna på gården Det var den Hanna som sedermera kom att bli "Frälsningsarméns moder i Sverige". Härefter kom gården att ha ett antal olika ägare och hyresgäster bl.a. en änkeprostinna med döttrar som drev pensionatrörelse på gården.

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad i 2 plan ursprungligen uppfört vid sekelskiftet 1800/1900. Bostad har löpande genomgått förändringar och innehåller idag 2 st lägenheter samt en tillbyggnad med källare och ett "studentrum" i markplanet. Lägenhet 1 som disponeras av säljaren har rum både på 1: a och 2:a våning. På bottenvåning välkomnas man i en stor och luftig möblerbar hall med öppen spis, här finns också trappan till övervåningen . Från hall når man samtliga övriga rum som det stora vardagsrummet med matrum i fil och en härlig uteplats i väster. Direkt till höger finns ett sovrum och till vänster hittar man kök och kontor. Via den vänstra entrén kommer man till en köksfarstu där det finns en toalett. På övervåning finns badrum, mindre vardagsrum och ett sovrum. Arbete har påbörjats med att iordningställa badrum/relaxrum på bottenvåningen. Lägenhet 2 på övervåningen är idag uthyrd, lägenheten omfattar 4 rum och kök samt badrum med tvättmaskin. "Studentrummet" är ett stort rum om 44m² med toalett och dusch samt pentry, rummet är idag inte uthyrt. Lägenheten på våning 2 och "studentrummet" har ingång via huvudbyggnadens vänstra entré. I källaren under tillbyggnaden finns förrådsutrymmen för samtliga lägenheter huset samt klädvård för lägenhet 1. Här finns också installationer för vatten såsom hydropress och vattenfilter. Uppvärmning sker med vattenburen värme som kommer från den gemensamma panncentralen vid bostad 2. I panncentralen finns en gjutjärnspanna samt pelletsbrännare och pelletsförråd. Fastigheten har enskilt vatten och avlopp. Fiberanslutning finns.

Bostad 2

Bostadshus 2 innehåller 2 st lägenheter om 3 rum och kök och med en yta av ca 75 m². Båda lägenheterna är idag uthyrda. Denna bostad har vattenburen värme från panncentralen och fiberanslutning finns.

Stall

Ladugård med plats för 9 hästar, platserna är fördelade på 3 avdelningar med 3 boxar i varje. I direkt anslutning finns en lösdrift med plats för ytterligare 4 hästar. Bredvid stallet ligger också den belysta ridbanan med måtten 30×50 m.

Maskinhall

Maskinhall med väggar och tak av plåt samt betonggolv. Ytan på hallen uppgår till 264 m². Utmed maskinhallen finns ett skärmtak där det idag förvaras grovfoder och arbetet med att iordningställa en spolbox har påbörjats.

Förråd/carport

Mindre isolerad byggnad som idag används som förråd. Vidbyggt finns en carport med plats för 2 bilar. Byggnaden är på ofri grund och ägs av hyresgäst.

Fiske

Fastigheten har enl. ägaren fiskerätt i Hindsen och lillån

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 5550000 kr

Övrigt

På fastigheten finns 3 lägenheter och ett studentrum för uthyrning. Idag är lägenheterna uthyrda. Även boxplatserna som inte nyttjas av ägaren är uthyrda.

Områdesbeskrivning

Gården är belägen 5 km från Värnamo i ett landskap som hålls öppet av bl.a . betesdjur. All service såsom skolor,dagis, butiker och sjukhus finns i Värnamo. I det direkta närområdet ligger Värnamo GK:s golfbana och sjön Hindsen som erbjuder bad o båtliv.

Kommunikationer

Cykelavstånd till Värnamo .

Vägbeskrivning

Från "Lidl"-rondellen i Värnamo följ väg 127 mot Vrigstad i 5 km. Sväng mott Norrhorja och följ LRF Konsult:s "Till Salu" skyltar.

Kontakt

bild_Torbjörn
bild_Sven-Eric
LRF Konsult Värnamo
Vallgatan 1
331 30 Värnamo

Liknande fastigheter