VI FÅR LANDETS SMÅFÖRETAGARE ATT VÄXA
Visa alla bilder
Skog med lantbruk 213 ha

Fastighet på 213 ha enligt nyupprättad skogsbruksplan, fördelat på 106,7 ha skog, 3,7 ha impediment, 91,7 ha inägomark, väg 1,8 ha samt 9,3 ha övrigt. Virkesförråd ca 12 800 m³sk. Mycket bra arrondering i ett block och utbyggt vägnät.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Virkesförråd:
12 833 m³sk
Fastighet:
Linköping Hjälmsätter 1:1 och Blixtorp 1:1
Hjälmsätter 1
59075 Ljungsbro
Utgångspris

26 000 000 kr

Försäljningssätt

Bud, senast 2018-06-21

Kontakt

bild_Roland
LRF Konsult Linköping
Ågatan 21
582 22 Linköping
Linköping Hjälmsätter 1:1 och Blixtorp 1:1

Skog med lantbruk 213 ha

Fastighet på 213 ha enligt nyupprättad skogsbruksplan, fördelat på 106,7 ha skog, 3,7 ha impediment, 91,7 ha inägomark, väg 1,8 ha samt 9,3 ha övrigt. Virkesförråd ca 12 800 m³sk. Mycket bra arrondering i ett block och utbyggt vägnät.

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

Mangårdsbyggnaden är uppförd med timmerstomme i två plan och delvis med källare. Byggnaden har senare reveterats. 2-glas fönster. Yttertak med betongpannor. Avlopp med trekammarbrunn och markbädd. Djupborrad vattenbrunn. Fiberbredband. Vattenburen uppvärmning med jordvärme. Spegeldörrar i original i de flesta rum. De flesta trägolven är av de ursprungliga och i gott skick. Alla kakelugnar utom en har fått automatiskt eldningsförbud, eftersom de inte använts under flera år. Boarea 355 m². Planlösning: Bv, stor entréhall med uppgång till övervåning, liten toalett med dusch, stort kök med murad kåpa, köksinredning från tidigt 1980- tal, groventre, matrum med trägolv, sal med trägolv och kakelugn, tv-rum med trägolv och rörspis, kontorsrum med trägolv och kakelugn. Öv, hall med trägolv och utgång till balkong, tvättstuga, toalett med badkar delvis i sten, kök från Ballingslöv tidigt 1980- tal, skafferi, sovrum med kakelugn, sal med parkettgolv och öppen spis och utgång till balkong, två sovrum med trägolv och kakelugn. Källare: Matkällare med separat nedgång samt källare med apparatrum och diverse förråd.

Maskinhallen

Uppförd med öppen långsida på plint med grusgolv och plåtfasad samt plåttak. Vidbyggd gårdsverkstad med betonggolv och stomme av timmer. Delvis brandklassad.

Ladugården

Uppförd med stomme av trä. Logdel med gjutet golv. Plåttak. Pentry. Spannmålsavdelning med avlastningsficka och tork. Djurhus med med 16 st hästboxar. Urinbrunn och gödselplatta.

Flygeln

Uppförd med stomme av timmer i 1,5 plan på torpargrund. Boarea ca 160m². Uppvärmning med direktverkande el, kompletterat med luftvärmepump och kakelugnar. Gemensamt V/A med mangårdsbyggnaden. Tegeltak. Treglasfönster. Ytterfasad med stående träpanel och springläkt. Planlösning: bv, entréhall, toalett med dusch och tvättstuga, kök integrerat med matrummet som har trägolv och kakelugn, vardagsrum med trägolv och kakelugn, sovrum med parkettgolv och utgång till altan. Öv, vardagsrum med parkett, toalett med bad delvis i sten, två st sovrum med plastmatta, klädkammare.

Uthus

Uppförd med regelstomme. Fasad av liggande träpanel. Plåttak. Innehållande vedbod och garage.

Bäckliden

Uppförd i 1,5 plan med stomme av timmer. Byggnaden renoverades 2003 och försågs med nytt golvbjälklag, nytt avlopp, ny utomhus dränering, nytt badrum, tilläggsisolering, nya fönster, nytt kök samt nya ytskikt. Uppvärmning med direktverkande el kompletterat med ved, avlopp med trekammarbrunn och markbädd. Ytterfasad av stående träpanel och springläkt. Boarea ca 125 m². Planlösning: Bv, stor entréhall med trägolv, kök med vedspis, sovrum med kakelugn och trägolv, toalett med dusch och tvättstuga, sovrum med trägolv och kakelugn. Öv, hela planet är ett stort öppet vardagsrum med brutet innertak och parkettgolv. Synliga takstolar.

Garaget

Garaget är uppfört med regelstomme. Plåttak.Ytterfasad av stående träpanel. Innehållande garage och vedbod.

Tuppebo

Torpet Tuppebo är uppförd med timmerstomme. Byggnaden saknar el och vatten. Plåttak. Används i dag av jaktlaget.

Blixtorp

Blixtorp är uppförd med timmerstomme. Saknar el och vatten. Plåttak. Har varit soldattorp. Disponeras av jaktlaget.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är framskriven till januari 2017. Det totala virkesförrådet uppgår till 12 833 m³sk. Fastigheten domineras av växtliga bestånd på god bonitet. Detta innebär att den löpande tillväxten från år till år är hög. Avverkningsförslaget för tio-års perioden är 4 813 m³sk, fördelat på gallring ca 1 400 m³sk och slutavverkning ca 3 400 m³sk.

Arrende/nyttjanderätter

Jorden och ekonomibyggnaderna samt mangårdsbyggnaden är utarrenderad på 5-årsavtal. Arrendet upphör i mars 2020.

Stödrätter

Stödrätterna som i dag disponeras av arrendatorn hör till fastigheten och följer med köpet utan vederlag.

Jakt

Fastigheten ingår i Ljung-Stjärnorps Älg och Kronskötselområde. Älgtilldelningen har varit kalv under några år för att sedan övergå till ett vuxet djur och sedan kalv igen. Markerna hyser utöver sedvanliga klövviltsarter en tät och etablerad stam utav dovvilt samt sporadiskt med kronvilt. Jakten ingår i jordarrendet och blir fri i mars 2020.

Övriga marktyper

Fastigheten har andel med ett halvt mantal i Gullbergs Häradsallmänning.

Åkermark

Åkermarken är enligt SAM- ansökan 2018 86,33 ha. Den domineras av lätt lerjord.

Betesmark

Betesmarken är enligt SAM- ansökan 2018 5,04 ha.

Upplåtelser

Hyresintäkter och arrende inbringar i dagsläget 242 700 kr/år.

Övriga marktyper

Fastigheten har en träningsbana för travhästar. Den består utav en rak vägbank med en sträcka på ca 1 km. Den är dränerad och uppgrusad.

Säker Gård

Fastigheten är certifierad enligt standarden säker gård.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 645000 kr

Övrigt

Fastigheten ägdes utav Louise von Fersen och Greve C A Gyldenstolpe när nuvarande mangårdsbyggnad uppfördes åren 1853-1856. Under denna tid var flygelbyggnaden bostad för rättaren på gården och Bäckliden var jägmästarbostad.

Kontakt

bild_Roland
LRF Konsult Linköping
Ågatan 21
582 22 Linköping

Liknande fastigheter