Visa fastigheter till salu Fastigheter till salu
Mindre skogsgård

Här bor du med ett ostört läge inom pendlingsavstånd till Timrå, Sundsvall och Härnösand. Ett lagom stort bostadshus, ett tilltaget garage och 13 hektar mark. Perfekt för den frilufts -och motorintresserade!

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
17,4 ha
Skogsmark:
15,0 ha
Skog med restriktion:
1,2 ha
Inägomark:
0,6 ha
Övrigmark:
0,3 ha
Väg och kraftledning:
0,3 ha
Virkesförråd:
2 120 m³sk
Boyta:
90 kvm
Fastighet:
TIMRÅ SANNA 2:1
Sanna 245
86193 Ljustorp
Utgångspris

1 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Budgivning pågår

Högsta bud

900 000 kr

Kontakt

bild_Patrik
bild_Fredrik
LRF Konsult Sundsvall
Trafikgatan 11
856 44 Sundsvall
TIMRÅ SANNA 2:1

Mindre skogsgård

Här bor du med ett ostört läge inom pendlingsavstånd till Timrå, Sundsvall och Härnösand. Ett lagom stort bostadshus, ett tilltaget garage och 13 hektar mark. Perfekt för den frilufts -och motorintresserade!

Byggnader

Bostadshus

Ett lagom stort bostadshus med fyra rum och kök fördelat på två plan. Huset genomgick större renoveringar i mitten av -80 talet och då byttes bland annat fönster, kök och planlösningen moderniserades. En luftvärmepump tillsammans med två vedspisar ger fördelaktiga driftskostnader. En mekanisk frånluftsvärmepump finns men kompressorn är ur funktion och denna används i dag för varmvatten. På bottenvåningen finns en stor hall med två ingångar, kök med vedspis, badrum med toalett, vardagsrum och ytterligare ett sällskapsrum. Från bottenplan kommer man ut på den fina altanen med fin kvällssol. En trappa upp finns ett större rum där det delvis är öppet till nock, ett sovrum och ett badrum med toalett. Dusch och tvättmaskin finns ute i tvättstugan. Med i försäljningen följer inventarier, en mycket fin vedklyv och redskap som är bra att ha på en gård.

Garage och gästrum

Garage med gjuten platta. Dubbla garageportar och bra med utrymme. Bakom garaget finns del av byggnad som är inredd till tvättstuga med dusch. En trappa upp i denna byggnad finns två stora gästrum och tillhörande förråd. Byggnadsarea ca 90 m²

Maskinhall

Enklare maskinhall med högt i tak som fungerar fint till förvaring av exempelvis en traktor. Plåttak och stomme av trä.

Garage/carport

Enklare garage/carport som sitter ihop med vedbod. Plats för en bil och en hel del ved!

Skogsuppgifter

Den produktiva skogsmarken uppgår till 13,7 hektar och virkesförrådet är ca 2 100 m³sk. Gran är det dominerande trädslaget, 48 % följt av tall och löv. Avverkningsförslag enligt skogsbruksplanen är ca 170 m³ föryngringsavverkning. äldre gallringsskog utgör majoriteten av virkesförrådet. En mindre del av skogsmarken är under inlösning och ska ingår i ett naturreservat, ca 1,2 hektar. I och med att detta område ska lösts in får det inte bedrivas skogsbruk där. Denna del är märkt som Hänsynsmark i skogsbruksplanen och ingår inte i några volymuppgifter. Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen. Avvikelser kan förekomma mellan officiell och uppgiven areal enligt skogsbruksplanen.

Fastighetsgränser

Avvikelser kan förekomma mellan officiell och uppgiven areal enligt skogsbruksplanen. Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren ansvarar ej för ytterligare uppmärkning av dessa.

Vägbeskrivning

Vid Bergeforsen och fortsätt norr längs väg 331. Efter ca 2 kilometer sväng höger i Åsäng. Fortsätt drygt 350 meter sedan ta vägen ned till vänster genom en gårdsplan. Efter ytterligare några hundra meter ligger fastigheten på vänster sida. Se gärna interaktiva kartor på www.lrfkonsult.se

Lagfart

Kostnad för lagfart är 1,5% av köpeskillingen + 825 kr.

Forn- och kulturlämningar

Det finns två registrerade fornlämningar på fastigheten, fångstgropar (källa: se sverige).

Friskrivning

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brist som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.

Planer, bestämmelser mm

En mindre del av skogsmarken är under inlösen och ska ingår i ett naturreservat, ca 1,2 hektar. I och med att detta område ska lösts in får det inte bedrivas skogsbruk där. Denna del är märkt som Hänsynsmark i skogsbruksplanen och ingår inte i några volymuppgifter. Ersättningen för inlösen kommer att betalas ut till nuvarande fastighetsägare.

Förkomna pantbrev

Det skriftliga pantbrevet på fastigheten är förkommet. En ansökan om dödning av förkommen handling är påbörjad.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 100000 kr

Kontakt

bild_Patrik
bild_Fredrik
LRF Konsult Sundsvall
Trafikgatan 11
856 44 Sundsvall

Liknande fastigheter