Visa fastigheter till salu Fastigheter till salu
Vackert belägen hästgård söder om Västervik!

Marstrand ligger enskilt och vackert bara ca 2 mil söder om Västervik. Lagom stora marker om ca 11 ha gör den perfekt som hästgård då det finns både möjlighet till åker och bete. Rymligt bostadshus med hela 8 rum varav 5 är sovrum. Ladugård om ca 350 kvm. Ett underbart lantligt boende helt enkelt!

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
11,3 ha
Skogsmark:
4,2 ha
Inägomark:
6,1 ha
Övrigmark:
0,7 ha
Berg/hällmark:
0,2 ha
Väg och kraftledning:
0,1 ha
Boyta:
185 kvm
Antal rum:
8 st
Fastighet:
VÄSTERVIK MARÅKER 1:20
Marstrand
59374 Gunnebo
Utgångspris

2 300 000 kr

Budgivning pågår

Högsta bud

2 550 000 kr

Kontakt

bild_Magnus
LRF Konsult Västervik
Brunnsgatan 9
593 30 Västervik
VÄSTERVIK MARÅKER 1:20

Vackert belägen hästgård söder om Västervik!

Marstrand ligger enskilt och vackert bara ca 2 mil söder om Västervik. Lagom stora marker om ca 11 ha gör den perfekt som hästgård då det finns både möjlighet till åker och bete. Rymligt bostadshus med hela 8 rum varav 5 är sovrum. Ladugård om ca 350 kvm. Ett underbart lantligt boende helt enkelt!

Byggnader

Bostadsbyggnad

Spännande bostadsbyggnad som i grunden är en byggnad från 1800-talet och som har byggs till på 1980-talet. Här finns den äldre delen med grova timmerstockar i taket tillsammans med öppen planlösning och raka släta ytor. Planlösning i entréplanet: Ingång till rymlig HALL med dörrar till toalett, pannrum och tvättstuga/duschrum samt bastu. Toalett med WC och extra brett tvättställ med överskåp och gott om plats till förvaring under i lådor. Vackert stengolv i granit som möter vitmålad fondvägg i timmer. Renoverat (-15) Nästa dörr går till PANNRUMMET. Panna Atmos (-.12) med ack.tankar om ca 2000 liter. Här finns även vattenpumpen med hydrofor och vattenfilter. Pannan kan kompletteras med solfångare om man så önskar. Utgång till hundgård. TVÄTTSTUGA/DUSCHRUM Rymligt med klinkergolv och ljusa väggar, Bra ljusinsläpp från fönstren. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare samt rostfri ho. Hyllor till förvaring. Det finns även separat duschplats och badkar. Ingång till BASTU. Här behövs nya lavar och ett nytt bastuaggregat. Idag har utrymmet använts till förvaring. Tillbaka ut i entréhallen så möter vi den INRE HALLEN med breda ingångar mot kök och matrum samt trappa till övervåning. Nu är vi i den äldsta delen och notera grovleken på timret i taket. KÖKET har vedspis med ugns-del så här kan strömmen gå utan att det blir katastrof. Köket är även utrustat med hel Kyl och hel frys och diskmaskin. Inbyggd varmluftsugn och mikro samt häll-spis. Öppen planlösning mot vardagsrummet som ligger med lite nivåskillnad lägre. En fin frukostplats av barmodell delar av mot vardagsrummet. Stort VARDAGSRUM med hel öppningsbar glasvägg på kortsidan. Öppna upp och vardagsrummet blir en del av uteplatsen och trädgården. Det finns även separat utgång mot baksidan. Tillbaka till köket och nu in till MATRUMMET Köksskåpen fortsätter in matrummet och här finns gott om plats för många gäster kring bordet. Underbart med den öppna spisen. I ena hörnan finns även ett skafferi. Nu fortsätter vi till den tillbyggda sovavdelningen som tidigare var ett dubbelgarage. Det renoverades 2013 och har tilläggsisolerats i väggar, tak och golv. En central hall leder till alla rum. SOVRUM 1 har vitmålade väggar och fönster mot öster. SOVRUM 2 har ljusa väggar och fondvägg samt 2 st dubbelgarderober med hyllplan och trådbackar. SOVRUM 3 har ljusa väggar och fondvägg samt 2 st dubbelgarderober. Det finns även ett FÖRRÅD och det når man från utsidan. Planlösning i övre plan: Trappa leder till centralt placerat ALLRUM med ljusa väggar och tak. Hela övervåningen ligger under snedtak och här finns det takfönster för bättre ljusinsläpp. Vidare till SOVRUM 4 med ljusgröna väggar och vitmålat tak. Sovrummen är placerade vid respektive gavel. En kort hall med ingång till toalett med WC och handfat. Dörr till kattvind. SOVRUM 5 har ljusa väggar och tak samt utgång till balkong under tak med fin utsikt över åker och skog.

Ladugården

Ladugård uppförd i trä med tegel-/plåttak och gjuten platta. Möjlighet att enklast installera hästboxar på logdelen. Hönshus med tillhörande hönsgård på sydöstra gaveln.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad med ettårigt muntligt avtal. Avtalet är uppsagt och slutar att gälla 14:e mars 2020. Brukaren äger stödrätterna.

Jakt

Jakten står fri för köparen på tillträdesdagen. God vilttillgång på rådjur, vildsvin och dovhjort.Det finns möjlighet att fastigheten kan fortsätta delta i gemensam jakt på älg och kronvilt på ca 360 ha. Kronviltstammen i området är mycket stor.

Väg

Fastigheten igår i Ganthem-Marstrands Vägsamfällighet. Andel i samfälligheten är inte fastställd.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej, då fastigheten inte är belägen i glesbygd enligt länsstyrelsens definition.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1000000 kr

Områdesbeskrivning

Strax söder om Västervik hittar du byarna Fårhult, Gladhammar och Lunds by. Platsen är kanske mest känd för sin väderstation som ofta toppar temperaturmätningarna i landet, sin arkitektoniskt annorlunda kyrka, gruvan där man år 1525 bröt järnmalm och kulturminnet Lunds by. Men här finns mycket mer… Gladhammmars kyrka invigdes den 1 november 1886. Varje sommar är den öppen för besökare, ”Vägkyrka”. Gladhammar socken ligger i en vacker natur med anslutning till Östersjön med den kultur som detta medför med tidiga kommunikationer, som mestadels gick vattenvägen. Inom socknen ligger Gunnebo bruk, med tillverkning av exempelvis spik, skruv och kätting m.m. Bruket grundades på 1700-talet. Gladhammars hembygdsgård är belägen mitt i Lunds by. Föreningen vill vara en samlingspunkt i bygden med årliga sammankomster, vandringar, visafton, hembygdsdag, m.m. Huvudinriktningen är att förvalta gården, dess byggnader och samlingar samt hålla bygdens historia levande. (Källa: Gladhammar.se)

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer sker närmast från Gladhammar som ligger ca 4 km bort. Gå gärna in och kolla busstider på www.klt.se

Vägbeskrivning

Från Gladhammar beläget vid väg E22 ca 1,5 mil söder om avfarten till Västervik. Sväng mot Västrum och följ den vägen ca 2,7 km. Sväng höger och ni kommer fram till Gården.

Kontakt

bild_Magnus
LRF Konsult Västervik
Brunnsgatan 9
593 30 Västervik

Liknande fastigheter