Visa fastigheter till salu Fastigheter till salu
Charmig boende vid Lospånga by

Charmig boende med gott om utrymme för familj och djur vid Lospånga by. Här finns ett ombonat och välskött gårdscentrum med mangårdsbyggnad från 1700-talet, flygel, ekonomibyggnader, pool och stora gräsytor för lek och rekreation. Inom gångavstånd finns förskola och skola åk 1-6 och 2 km bort finns tåg/busstation med pendlingsmöjlighet till Stockholm. Bostäderna är besiktigade.

Fakta om fastigheten

Typ:
Lantbruk
Totalarea:
2,1 ha
Småhusmark:
2,1 ha
Boyta:
197 kvm
Antal rum:
8 st
Fastighet:
VÄSTERÅS BULLSTA 1:8
Bullsta 2
72592 Västerås
Utgångspris

5 200 000 kr

Försäljningssätt

Anbud, senast 2019-04-16, kl 13:00

Kontakt

bild_Fredrika
bild_Elin
LRF Konsult Västerås
Badhusgatan 8
722 15 Västerås
VÄSTERÅS BULLSTA 1:8

Charmig boende vid Lospånga by

Charmig boende med gott om utrymme för familj och djur vid Lospånga by. Här finns ett ombonat och välskött gårdscentrum med mangårdsbyggnad från 1700-talet, flygel, ekonomibyggnader, pool och stora gräsytor för lek och rekreation. Inom gångavstånd finns förskola och skola åk 1-6 och 2 km bort finns tåg/busstation med pendlingsmöjlighet till Stockholm. Bostäderna är besiktigade.

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden är ett trevligt 1½-planshus, 8 rum och kök från 1700-talet med en tillbyggnad från 1980-talet. Huset flyttades till befintlig plats i mitten på 1800-talet i samband med laga skifte. Byggnadsmått om 8,8 * 19,1 m + 1-plans utbyggnad om 10 * 3 m enligt mätning. Byggnaden är uppförd i liggande timmer, utvändig fasad med lockpanel, krypgrund av sten, delvis källare.. Betongpannor, tak bytt 2014,, blandat 2-glas och 3-glasfönster med spröjs. Veranda med kvällssol. Uppvärmning med luft/luftvärmepump, elradiatorer och eldstäder. Eget avlopp med reningsverk och borrad brunn som delas med flygelbyggnaden. Vattnet är radonhaltigt och renas med filter som bör bytas en gång varje halvår. Bredband från Mälarenergi är framdraget till mangårdsbyggnaden, ej inkopplat. Kapacitet tillräcklig för att även koppla in fiber till flygeln. Genomgående rejäla furugolv, breda trätiljor i tak och tapet på vägg. Båda skorstenarna används och sotas kontinuerligt men kakelugnarna är ej eldningsbara. Bostäderna är besiktigade och spekulanter kan mot ersättning boka tid för köpargenomgång med besiktningsmannen på plats. Planlösning Entréplan: Grovkök/hall iordningställt 2009 med klinker och golvvärme, TM och TT, bra förvaringsmöjligheter. Badrum -09 med kakel och klinker, golvvärme, dusch, badkar, handdukstork, kommod och WC. Förberett för installation av bubbelbad. Kök med franska ekskåp, matta och vedspis. Köket renoverades 2010, spis och mikrovågsugn införskaffade senare. Matrum med kakelugn och utgång till verandan. Vardagsrum med kakelugn och portal in till allrummet. Allrum med synliga takbjälkar, öppen spis med kassett och fläkt, extrarör för varmluft in till vardagsrummet. Hall med plastmatta/tapet, huvudingång via dubbeldörrar, kamin och mindre toalett med WC, handfat, våtrumstapet och plastmatta på golv. Övre plan: Hall med kontorsvrå, badrum med våtrumsmatta, klinker, badkar, kommod med dubbla handfat och WC. 5 sovrum med inbyggda garderober, tapet/trägolv. Ett av sovrummen har heltäckningsmatta och kattvind. Pool med måtten 4 * 8 m, byggd år 2000, med staket, trädäck, soltak, murad grill och liten bod. Uppvärmning av pool sker med solcellsanläggning belägen på spannmålsmagasinets tak.

Flygel

1 ½-plans byggnad med byggnadsmått om 5,6 * 14,7 m enligt mätning. Regelstomme med fasad av lockpanel, betongpannor bytta ~ 2015, 2-glasfönster, murad skorsten, uppvärmning med luft/luftvärmepump, elradiatorer och kamin. Hela flygeln renoverad 1991, och därefter är badrum renoverat 2014 med tvättmaskin från 2018. Spontade furugolv. Fiber går att koppla in. Nedre plan med hall, vardagsrum med kamin, litet sovrum, badrum med våtrumsmatta på golv och vägg och kök med normal standard. Övre plan med 2 sovrum, påverkade av snedtaket. Till flygelns gårdsbild hör två mindre byggnader som används som förråd och övernattningsrum. Mangårdsbyggnadens och flygelns uteplatser vetter åt olika håll och nuvarande ägare säger sig inte störas av hyresgästernas utomhusaktiviteter. Flygeln är idag uthyrd och ger en månatlig intäkt på 6 500 kr. Kontakta mäklaren för ytterligare information.

Ekonomibyggnader

Stora Ladugården Ekonomibyggnad byggd i vinkel. Byggnadsmått om 11 * 18 m + 9 * 24 m enligt mätning. Logeutrymmet är uppfört i liggande timmer och gamla ladugårdsdelen är uppförd i block av hålsten, utvändigt vitputsade. Träregelstomme för övre delen, skullen, stående plank som fasad, plåttak med underliggande isolering av halm och fönster med spröjs. Förråd, garageutrymme, vävstuga/kontorsutrymme samt tillbyggt enkelgarage. Byggnaden hyser två hyresgäster och ger en månatlig intäkt på 2 500 kr, verkstad och vävstuga. Övriga utrymmen disponerar ägarna själva. För ytterligare information kontakta mäklaren. Spannmålsmagasin Byggnadsmått om 7 * 14 m. 2 plans byggnad uppfört i liggande timmer med en tillbyggnad med regelstomme och plankfasad, solceller på del av tak, plåttak och fönster med spröjs. 2 kallgarage, bod med varmförråd med bl a filter för poolen. Öppen övervåning. G:a smedja Byggnadsmått om 4,5 * 6,5 m. Uppförd i liggande timmer, gjutet golv, plåttak och fönster med spröjs. Förrådsbod 1 Byggnadsmått om 4,1 * 6,6 m. Hobbyrum/förvaring samt värmeförråd. Förrådsbod 2 Byggnadsmått om 3,6 * 4,7 m. Växthus Jordkällare

Övrigt

Boyta/golvyta Bostadshusen har enligt taxeringen uppmätta boytor. Dessa är till stor del påverkade av snedtak, gäller både mangårdsbyggnaden och flygeln. I samband med energideklarationens upprättande mättes golvytan i bostäderna vilken uppgår till 278 m² i mangårdsbyggnaden och 131 m² i flygeln. Avstyckning Det kan finnas möjlighet att avstycka tomter efter kontakt med det kommunala Lantmäteriet.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns två lämningar i form av stensättning /gravar registrerade hos Riksantikvarieämbetet vid kontrolltillfället. Källa: Fornsök, www.fmis.raa.se

Inteckningar

Antal inteckningar: 9 st Summa: 977 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen bör före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper. För mer information se bifogat informationsblad i slutet av objektsbeskrivningen.

Planer, bestämmelser mm

Fastighetens sydöstra gräns gränsar mot detaljplan 1980K-P2009/73.

Områdesbeskrivning

Dingtuna är en tätort i Västerås kommun. Här finns kyrka, förskolor, skola för årskurs 1–6, kiosk, pizzeria, byggnadsvårdsbutik samt idrottsplatsen Tingsliden. Tågförbindelser, från nya perronger ca 150 m väster om den g:a stationsbyggnaden, med Ludvika–Fagersta och Västerås. I Västerås finns flygplats, buss- och tågstation som gör det lätt att pendla till ex. Stockholm. Stort utbud av skolor, för vidare skolgång finns gymnasium och högskola. För den kulturintresserade finns teater, konserthus och museum. Det finns ett stort idrottsintresse i staden och flertalet inom- och utomhusarenor vilket ger goda möjligheter till att utöva de flesta idrotter. Med trevliga stadsparker, tätortsnära skogar och en stor insjöhamn är Västerås en attraktiv sommarstad. För shopping finns Erikslund, ca 6 km från fastigheten. Här hittar du matbutiker, bensinstationer och ett shopping center med ett stort utbud av restauranger och butiker, bl a. IKEA.

Kommunikationer

I Västmanlands län utförs kollektivtrafiken av VL. För tidtabeller, linjekartor och annan information, se VL:s hemsida www.vl.se Tågtrafik. För tidtabeller och annan information, se SJ:s hemsida: www.sj.se

Kontakt

bild_Fredrika
bild_Elin
LRF Konsult Västerås
Badhusgatan 8
722 15 Västerås

Liknande fastigheter